Eggen gjentar RBK-kritikk

Nils Arne Eggen mener RBK mangler veldig mye.
Nils Arne Eggen mener RBK mangler veldig mye. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nils Arne Eggen tror gullkampen i Eliteserien vil leve lenge i høst. Han mener fortsatt at RBK mangler mye løpskraft og synes Leipzig «så overkommelig ut».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg har en ledelse på fire poeng seks runder før slutt. Brann står med tre tap på sine sju siste kamper. Bergenserne har rotet vekk hele elleve av 21 poeng i den perioden.

– Det er ikke avgjort. Det tror jeg ikke kommer til å skje før det nærmer seg slutten. Rosenborg leder med fire poeng, men skal til Bergen. Det har aldri vært lett selv om vi ofte har vunnet der, sier Eggen til NTB om tittelracet i Eliteserien.

– Hva synes du om europaligakampen denne uka?

– Det er under pari. Det mangler veldig mye, men jeg regner med at Rini (Coolen) og Trond (Henriksen) ordner opp i det. Det stoler jeg på.

Les også: Åpenhjertig Eggen: – Man må i grunnen forberede seg på at man dør selv, det kan skje fort

Jevn kamp

– Normalt sett skulle det ha vært en veldig jevn kamp med Rosenborg som seierherre. Nå er jeg kanskje litt subjektiv da jeg har sett Rosenborg mot mye bedre motstand enn Leipzig.

– De så overkommelige ut. Vi hadde ikke samhandlingsmønster, men mest av alt var det ikke løpskraft nok til å kjøre over motstanderen på Lerkendal.

RBK var helt sjanseløs mot Leipzig og tapte 1-3.

Les også: Ekspert: – Alt det Nils Arne Eggen bygde opp, er i ferd med å rakne

Det samme

Dermed gjentar Eggen langt på vei det han sa til NTB i mai og som skapte irritasjon hos daværende trener Kåre Ingebrigtsen: RBKs løpskraft fungerer ikke som den skal.

Fredag var Eggen i Oslo og markedsførte biografien «Nils Arne. Et liv i svart og hvitt». Boken er skrevet av Otto Ulseth.

Eliteserien-kampene i denne runden, lørdag: Stabæk – Vålerenga, Strømsgodset – Haugesund.

Søndag: Bodø/Glimt – Molde, Kristiansund – Tromsø, Odd – Ranheim, Rosenborg – Sandefjord, Start – Sarpsborg, Brann – Lillestrøm.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden