Jacobsen nominert til WADAs utøverkomité

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er norsk kandidat til å bli medlem av WADAs utøverkomité. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Astrid Uhrenholdt Jacobsen er norsk kandidat til å bli medlem av WADAs utøverkomité. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Styret i Norges Idrettsforbund har bestemt seg for å støtte Astrid Uhrenholdt Jacobsens kandidatur til utøverkomiteen i Verdens Antidopingbyrå (WADA).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er NIFs utøverkomité som har vedtatt at den ønsker langrennsløperen Jacobsen fremmet som norsk kandidat til komiteen. Nominasjonen gjøres i fellesskap med Antidoping Norge og Kulturdepartementet.

– Astrid er en meget god kandidat til dette svært viktige vervet. Hun har lang erfaring som toppidrettsutøver og vil forvalte våre verdier i norsk idrett på en forbilledlig måte. Vi er veldig glade for at hun har stilt seg til disposisjon, og vi er sikre på at hennes kandidatur vil gi WADA et positivt løft. Hun vil tilføre utøverkomiteen betydelig kompetanse i antidopingarbeidet, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Jacobsen kan oppnevnes til WADAs utøverkomité i en periode på tre år fra 2019, med mulighet for en eventuell forlengelse på ytterligere tre år.

31-åringen er fra før medlem av Antidoping Norges meldepliktskomité, og hun har også skaffet seg medisinsk kompetanse gjennom sine studier.

Det skal velges tre nye medlemmer til WADAs utøverkomité. Fristen for å nominere kandidater er fredag denne uken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden