Sarpsborg på hodet før Genk-kampen: – Kan bli tidenes kveld

Sarpsborg-trener Geir Bakke og hans gutter tar imot Sander Berge og belgiske Genk til europaliga torsdag.
Sarpsborg-trener Geir Bakke og hans gutter tar imot Sander Berge og belgiske Genk til europaliga torsdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Torsdag tar Sarpsborg imot belgiske Genk med Sander Berge i stallen til lagets første hjemmekamp i europaligaens gruppespill. Det blir for fulle tribuner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utsolgt stadion betyr 8000 tilskuere. I siste hjemmekamp mot Maccabi Tel Aviv i kvalifiseringen til gruppespillet, dro laget 6363 tilskuere til Sarpsborg stadion. Siden den gangen har man åpnet en ny tribune. Kapasiteten økt med drøye 1500 plasser.

– Det er litt uvirkelig, og det kan gå mot tidenes kveld på stadion. Smekk fullt og elektrisk stemning. Vi kan ikke annet enn å glede oss til den kampen, sier sportssjef Thomas Berntsen til NTB.

Sarpsborg har slitt sportslig i hjemlig serie. Geir Bakkes mannskap har gått fra å være med i medaljestriden til å havne midt på tabellen med sine 32 poeng. Søndag kom lagets sjette strake tap med 0-1 for Strømsgodset.

– Vi har kanskje syndet litt mot grunnmuren vår som er aggressivt press og litt mer ballinnehav, sa Geir Bakke om klubbens innsats i serien den siste tiden på onsdagens pressekonferansen.

Yngst?

– Ifølge delegaten fra UEFA så er vi kanskje den yngste klubben noen gang som er med i europaligaen. Jeg mener det hele ligner litt på det som RBK opplevde da de tok seg til mesterliga første gangen. Vi er i en ny hverdag hvor presset på spillerne og hele apparatet har tæret på. Jeg vil ikke bruke det som noen unnskyldning, men kanskje en forklaring på hvorfor vi har skuffet litt i serien, sier Berntsen

– Vi har allerede spilt 33 kamper så langt i sesongen med serie, cup og ecup. Det mer enn de fleste andre, men mot Strømsgodset søndag så lignet vi ikke på oss selv i det hele tatt.

– For å si det på en annen måte. Jeg ville ikke har byttet, for vi er ekstremt glade for å være i denne utfordrende situasjonen, sier Berntsen.

Torsdag for to uker siden debuterte Sarpsborg i europaligaens gruppespill borte i heksegryta mot Besiktas i Istanbul. Det ble et hederlig 1-3-tap.

Storform

Det belgiske laget på sin side slo svenske Malmö med 2–0 på eget gress.

– Vi har veldig respekt for Genk, men vi skal ikke stå med lua i hånden. Vi møter et topplag, og de har ikke tapt på 25 kamper. Vi har slått St. Gallen, spilt uavgjort mot Rijeka og slått Maccabi Tel-Aviv her hjemme, sier sportssjefen.

Genk har innledet den belgiske serien med 23 poeng på sine ni første kamper. De er to poeng bak serieleder Brugge.

Genk har ikke tapt siden 0-5 for Standard Liege den 6. mai i år.

– Vi har vært ute og fått referanser på de lagene vi skal møte. Det har vært et høyt nivå på ferdighetene, men vi har funnet noen svakheter hos lagene vi skal forsøke å utnytte. Når det gjelder Genk så er det vanskelig å finne noen svakheter. De er gode offensivt og har et høyt tempo. De er gode til å ha mange nok spillere bak ballen. Det er et gjennomsyret godt fotballag, sa Bakke om torsdagens belgiske motstander.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden