Golftilskuer mistet synet, vil saksøke Ryder Cup-arrangør

Brooks Koepka ga bort goldhansken sin til kvinnene som ble truffet av en golfball under Ryder Cup fredag. Nå vurderer kvinnen erstatningssøksmål mot arrangøren etter å ha mistet synet på det ene øyet.
Brooks Koepka ga bort goldhansken sin til kvinnene som ble truffet av en golfball under Ryder Cup fredag. Nå vurderer kvinnen erstatningssøksmål mot arrangøren etter å ha mistet synet på det ene øyet. Foto: Francois Mori / AP

Den kvinnelige tilskueren som ble truffet av en golfball under Ryder Cup fredag, sier hun har mistet synet på det ene øyet og vurderer å gå til erstatningssak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var da amerikaneren Brooks Koepka bommet på utslaget sitt på det sjette hullet at uhellet var ute. Golfballen traff kvinnen i ansiktet i stor hastighet og påførte henne skader på øyet.

Koepka unnskyldte seg overfor tilskueren som lå nede og fikk behandling da han kom til stedet. 49 år gamle Corine Remande bærer ikke nag til golfstjernen, men liker ikke arrangørens opptreden.

Remande hadde tatt turen fra Egypt sammen med sin mann Raphael for å følge duellen mellom Europa og USA i Saint-Quentin-en-Yvelines utenfor Paris. Helgen skulle alt annet enn hyggelig.

Remande forteller det franske nyhetsbyrået AFP at hun planlegger å gå til søksmål overfor for arrangøren og påstår at det ikke ble gitt noen advarsler fra funksjonærene da ballen var på vei inn i blant publikum.

– Det hviler helt klart et ansvar på arrangørene, sa hun til AFP da hun forlot Røde Kors-sykehuset i Lyon.

– Ingen av funksjonærene ropte noen advarsel da spillerens ball havnet ute blant publikum, fortalte hun.

Hun sa også at hun satte pris på Koepkas gest med å gi bort golfhansken sin.

– Jeg forsøkte å være positiv slik at han ikke skulle miste konsentrasjonen sin, men etter at jeg ble ført bort, har jeg ikke hørt noe fra arrangørene, sa hun.

Det er ventet at Remande tirsdag skal ta kontakt med en advokat for å søke om erstatning.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden