Brann-sjefen etter misbrukt mulighet: – Gjorde to litt stygge feil

Tromsø-spillerne fikk mest å juble for på Alfheim mandag.
Tromsø-spillerne fikk mest å juble for på Alfheim mandag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Rosenborg inviterte Brann inn i gullstriden søndag, men Tromsøs 2-1-seier på eget gress mandag gjør situasjonen i gullkampen i Eliteserien uforandret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann kunne krøpet opp i ryggen på serieleder RBK med seier på Alfheim, men i stedet skiller det fortsatt fire poeng i favør trønderne på tabelltoppen.

Ikke rart Brann-trener Lars Arne Nilsen var skuffet etterpå.

– Slår vi dem på Stadion er det ett poeng igjen. Samtidig hadde vi momentum og en mulighet til å komme opp i ryggen på dem i dag. Det klarte vi ikke. Vi er nær og har banespillet i annen omgang, men så gjorde vi to litt stygge feil som ga dem to mål, sa han til NTB etter kampen.

Mikael Ingebrigtsen ble matchvinner mandag og skjøt Tromsø opp på åttendeplass på tabellen.

– Utrolig deilig. Vi har jobbet så hardt og hatt stang ut, men jeg synes vi gjorde en kanonkamp mot et topplag i dag, sa han til MAX.

Tromsø var på slutten nærmere 3-1 enn Brann var en utligning.

Fyrverkeri

Kampen i Tromsø fikk en rakettstart da Kent-Are Antonsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter mindre enn to minutters spill. Gjermund Åsen gjorde forarbeidet på venstrekanten, og det gode innlegget kunne Antonsen enkelt styre i mål.

Målscoreren fikk en sjelden sjanse i TIL-angrepet mandag.

– Han har spilt både i forsvar, som defensiv midtbanespiller og nå som nummer ti. Hele sesongen har han bedt meg om å få spille på topp og sagt «jeg skal score et mål». Han gjorde en fantastisk jobb, sa trener Simo Valakari etter kampen.

Tilreisende bergensere på tribunen på Alfheim fortvilte, men Brann-spillerne var ikke rystet spesielt lenge. Minuttet etter Tromsøs ledermål slo serietoeren tilbake.

Gilbert Koomson utnyttet passivitet i hjemmelagets forsvar og fikk enkelt gå ned til dødlinjen. Den påfølgende pasningen fant Fredrik Haugen, som enkelt skapte balanse i regnskapet.

Kampen roet seg noe etter pangstarten, men tempoet var samtidig høyt gjennom hele første omgang. Tromsø skapte de beste sjansene og var nær ved å komme til en ny kjempesjanse da Brann-keeper Markus Pettersen bommet grovt på en inngripen sju minutter før pause. Brann-forsvaret berget imidlertid keeperen ved den anledningen.

Ingebrigtsen avgjorde

Nesten like oppjaget var ikke spillet etter pause. Gode skuddforsøk av hjemmelagets Lasse Nilsen og Branns Daouda Bamba innledet omgangen, men ved begge tilfellene avverget keeperne Gudmund Kongshavn og Markus Pettersen.

Midtveis i omgangen forsøkte Morten Gamst Pedersen å overliste Pettersen med et godt plassert skudd, men Branns sisteskanse var med på notene.

Så kom scoringen som til slutt skilte lagene. 17 minutter gjensto da Mikael Ingebrigtsen avsluttet godt i hjørnet etter at Gjermund Åsen leverte en målgivende pasning.

Den nesestyveren klarte aldri gjestene fra Bergen å reise seg etter.

Ruben Yttergård Jenssen mente Brann var en smule feige. Han mener Brann nå må samle seg og løfte eget spill.

– Vi må opp med prestasjonene nå og spille en god kamp mot Lillestrøm. Vi må inn i flytsonen. Sånn RBK fremsto i går, vil også de slite med å ta mye poeng. Og sånn vi fremsto i dag, kommer også vi til å slite, sa han til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden