United-legende blir TV 2-ekspert

Ryan Giggs skal bidra under TV 2s mesterligasendinger.
Ryan Giggs skal bidra under TV 2s mesterligasendinger. Foto: Mike Egerton / AP

Den tidligere Manchester United-stjernen Ryan Giggs skal bidra under TV 2s sendinger fra mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanalen viser to mesterligakamper fra denne ukens runde, og den nye eksperten blir å se allerede i forbindelse med tirsdagens oppgjør mellom Manchester United og Valencia.

– Vi har en klar målsetting om å utvikle Champions League-produktet i Norge, og det handler ikke minst om å tilby publikum de beste og mest innsiktsfulle formidlerne av fotball. I denne klassen hører Ryan Giggs – Manchester United-legende, Champions League-vinner og walisisk landslagssjef – hjemme, sier Vegard Jansen Hagen, sportssjef i TV 2.

Ryan Giggs vant 34 trofeer i løpet av sin eventyrlige karriere som Manchester United-spiller, deriblant 13 Premier League-titler.

44-åringen har spilt 151 mesterligakamper og vunnet turneringen to ganger.

– Jeg gleder meg veldig til denne jobben. Norge har alltid betydd mye for meg. Jeg husker godt fra tiden jeg var involvert i supporterklubbene i Skandinavia som spiller. Jeg har vokst opp og levd i Manchester nesten hele livet, men det er når man kommer til andre land – egentlig over hele verden – at man ser hvor stor klubben er og hvor mye den betyr for mennesker, sier Giggs.

Waliseren kommer først og fremst til å bidra fra arenaene i mesterligaen.

– Ryan Giggs har spilt med Cristiano Ronaldo, mot Lionel Messi og er sjefen til Gareth Bale. Han tar med seg unik innsikt til sendingene våre og skal jobbe både i studio og på indre bane, sier sportssjef Jansen Hagen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden