Nora Mørk må opereres igjen, EM ryker

Nora Mørk må opereres igjen.
Nora Mørk må opereres igjen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Håndballprofilen Nora Mørk må gjennom et nytt inngrep i sitt trøblete kne. Landslagslegen antyder at EM-toget dermed har gått.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er den norske håndballprofilens klubb Györ som på sine nettsider søndag bekrefter den forestående operasjonen.

Overfor NTB bekrefter landslagslege Nils Leraand situasjonen.

– EM hang i en tynn tråd før dette. Nå må vi nok glemme EM for Noras del, sier han.

Mørk pådro seg den siste av flere alvorlige kneskader 5. februar i en mesterligakamp mot danske Nyköbing Falster. Den siste tiden har Ungarn-proffen drevet opptrening og prognosene har vært gode.

Søndag melder imidlertid Györ at Mørk nylig skal ha fått tilbake smerter i det aktuelle kneet, hvilket tvinger fram en ny operasjon.

Menisk

Landslagslege Leraand opplyser til NTB at smertene Mørk skal ha kjent den siste tiden er relatert til menisken i kneet. Det skal angivelig ikke dreie seg om noen alvorlig skade, men er naturlig nok likevel å regne som et lite tilbakeslag for håndballprofilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Györ skriver ingenting om når inngrepet skal finne sted eller hvor langt tilbake det vil sette Mørk.

Årets EM går i Frankrike i november og desember. Mørk har hele tiden holdt fast ved håpet om å rekke den turneringen. Landslagssjef Thorir Hergeirsson har på sin side sagt at han ikke regner med Mørk, men tar den som en bonus dersom stjernespilleren blir klar i tide.

Lang skadehistorikk

Ungarn-proffen har samtidig vært tydelig på at hun må rekke å spille seg i form til EM dersom hun skal bidra til den norske gulljakten.

– Håndballmessig er det viktig for meg å være god når jeg kommer tilbake. Jeg har ikke lyst å ramle inn i noe mesterskap bare fordi jeg har et kne som holder, sa Mørk til NTB i mai.

Det har vært antydet at 27-åringen kunne komme til å være tilbake på banen for Györ i oktober – i første rekke som straffeskytter. Det kan nå synes å bli vrient.

Mørk har en tung historikk med kneskader og har vært gjennom flere operasjoner.