Alaphilippe het VM-favoritt

Quick-Step-rytteren Julian Alaphilippe er på manges lepper foran søndagens landeveisritt i sykkel-VM. Foto: Nigel French / AP / NTB scanpix.
Quick-Step-rytteren Julian Alaphilippe er på manges lepper foran søndagens landeveisritt i sykkel-VM. Foto: Nigel French / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Franske Julian Alaphilippe er utøveren de fleste konkurrentene tror stikker av med søndagens VM-gull i landeveissykling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 258,5 kilometer lange traseen skal forsere over 5000 høydemeter, og det blir sagt at løypa i Innsbruck er blant de tøffeste noensinne.

Avslutningen karakteriseres som brutal.

Årets Vuelta-vinner Simon Yates og tvillingbroren Adam er blant øvrige vinnerkandidater, og skulle en av dem vinne, vil det bli som første brite siden Mark Cavendish seiret i 2011.

Men Yates-tvillingene har mest tro på Julian Alaphilippe. Franskmannen tok klatretrøya i årets Tour de France.

Romain Bardet og Thibaut Pinot nevnes også som mulige tittelutfordrere.

I form

Yates-tvillingen var i strålende humør da de møtte pressen fredag, og kanskje var de mest opptatt av å legge presset over på noen andre.

– Jeg tror på Alaphillippe. Han er den store favoritten og er mannen å se opp for, sa Simon Yates.

– Han er i veldig god form og har vunnet mange løp. I tillegg har han et sterkt lag bak seg, uten tvil det sterkeste. De har mange kort å spille på, og ikke bare Alaphilippe, men vi vet alle hvor god Alaphilippe er både oppover og nedover, fortsatte han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

God følelse

– Jeg føler meg bra, og Simon føler seg bra. Det er det aller viktigste, sa Adam Yates.

Colombias lag er heller ikke å kimse av. Det er nok å nevne folk som Rigoberto Urán, Mairo Quintana, Sergio Henao og Miguel Ángel López.

– Det er en skikkelig tøff løype. Den krever mye, og så kommer den tøffe oppoverbakken etter seks og en halv time på sykkelsetet. Det kommer til å bli knalltøft, mente Rigoberto Urán.

Det er ikke ventet at noen av nordmennene på startstrek vil blande seg inn i tetbildet.