Kollen-lørdagen skal deles mellom kvinne- og herreløperne

Ragnhild Haga og de andre norske langrennskvinnene gleder seg til å gå verdenscup på «Kollen-lørdagen» i 2020. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Ragnhild Haga og de andre norske langrennskvinnene gleder seg til å gå verdenscup på «Kollen-lørdagen» i 2020. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Langrennskvinnene har vunnet fram med sitt ønske om å få konkurrere på lørdagen annethvert år under verdenscupen Holmenkollen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra og med 2020 skal femmila for herrer og tremila for kvinner veksle på å falle på lørdag og søndag, opplyser Norges Skiforbund.

Det betyr at herrene får lørdagsrenn kommende sesong, mens kvinnene skal konkurrere på lørdagen i 2020.

– Dette er noe langrennsjentene har ønsket seg i lengre tid. Vi har jobbet med å optimalisere konkurranseprogrammet over flere år og synes dette er et positivt løft både for skisporten og arrangementet, sier daglig leder Kristin Vestgren Sæterøy i Holmenkollen Skifestival.

Tidligere var det vanlig at herre- og kvinneløperne gikk holmenkollrennet på samme dag, men de siste årene har det vært fordelt med herrerenn lørdag og kvinnerenn søndag. De norske langrennskvinnene jubler over endringen som kommer fra 2019/20-sesongen.

– Holmenkoll-lørdagen har tradisjonelt sett hatt flere tilskuere ute i marka og gir skikkelig VM-følelse. Vi har drømt om å oppleve den samme stemningen som gutta har fått oppleve hvert år i Kollen. Når det nå blir en realitet, er vi selvsagt kjempefornøyde, sier Ragnhild Haga, som ble olympisk mester i Pyeongchang sist vinter.