RBK og Godset med hjemmekamper i NM-semifinalene

Kjetil Rekdal og Start får en tøff bortekamp mot Rosenborg i jakten på gultrøyenes første cupfinale. I den andre semifinalen tar Strømsgodset imot Lillestrøm.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trekningen av NM-semifinalene ble foretatt på Ullevaal stadion fredag. Der ble det klart at regjerende mester Lillestrøm får en vrien oppgave når laget skal forsøke å slå Strømsgodset på Marienlyst 31. oktober.

Dagen etter blir det muligens enda tøffere for Start, som må ta turen til Lerkendal og Rosenborg.

– Det blir tøft, men ikke umulig. Det er ikke mer enn to dager siden Barcelona tapte mot Leganés, og det er større forskjell mellom de to lagene enn mellom Rosenborg og Start, sier Start-trener Kjetil Rekdal til klubbens eget nettsted.

Seks tapte semifinaler

Mens Rosenborg (11), Lillestrøm (6) og Strømsgodset (5) har en rekke cuptitler, har Start aldri tidligere vært i cupfinalen. Sørlendingene har derimot tapt semifinalene seks ganger.

Samtidig har laget nå en rutinert cuptrener i Rekdal, som har vunnet NM tre ganger i trenerkarrieren, én gang med Vålerenga (2002) og to med Aalesund (2009 og 2011). Skulle han lykkes i å ta Start hele veien, blir han første trener som vinner cupen med tre ulike klubber.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har vært med på å vinne på Lerkendal en del ganger, både som spiller og trener. Skal vi slå dem der, må vi ha en maks prestasjon. Det er tydelig at det ikke skal være lett for Start å komme til cupfinale, men én gang skjer det, sier Rekdal.

NM-tittel og nedrykk?

Lillestrøm slo Sarpsborg 3-2 i finalen i fjor og kan bli cupmester igjen samtidig som laget kjemper febrilsk for å unngå nedrykk fra Eliteserien.

I nedrykkskampen befinner for øvrig også Start og Godset seg.

Rosenborg vant sin siste NM-tittel så sent som i 2016, mens Strømsgodset gikk til topps i 2010.