Riis utsetter planen om prokontinentallag

Danske Bjarne Riis har droppet planene om å få laget sitt Waoo opp som prokontinentallag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Danske Bjarne Riis har droppet planene om å få laget sitt Waoo opp som prokontinentallag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere danske sykkelstjernen Bjarne Riis har lagt planene om å få på plass et nytt profflag i nest øverste nivå på is.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han har hatt ambisjonen om at hans Waoo-lag skulle rykke opp til sykkelsportens nest øverste nivå. Laget vil også neste sesong kjøre på kontinentalnivå.

– Vi kunne godt løftet oss neste år basert på det økonomiske som vi allerede har på plass, men har vi har ikke nådd det nivået vi var ute etter, sier Riis i en pressemelding.

– Derfor velger vi i stedet å fortsette som et lag for talenter på kontinentalnivå, sier den tidligere storsyklisten.

Tidligere i uken ble det klart at den tidligere danske mester i fellesstart, Alexander Kamp, forlater laget etter endt sesong. Han går til et konkurrerende dansk lag som søker om prokontinentalstatus.

Waoo het tidligere Virtu Cycling, men skiftet navn i forbindelse med rittet Danmark rundt i sommer. Riis sa da at det ville kreve en tredobling av lagets budsjett hvis det skulle hevde seg som et profesjonelt kontinentallag.

– Vi er ikke i mål. De neste par månedene jobber vi ut fra en plan om at vi skal rykke opp neste år, sa Riis for knapt to måneder siden.

Nå er den planen lagt på is.