Ny opptur for Lillestrøm – klar for NM-semifinale

Gary Martin setter inn 2–0 fra straffemerket.
Gary Martin setter inn 2–0 fra straffemerket. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter en svak 1. omgang, løsnet det for LSK etter pause. I løpet av tre minutter scoret de to kjappe mål, og knuste askeladdens Brynes håp om avansement.

Lillestrøm er klare for semifinale etter det som ble en grei 2-0-seier. Thomas Lehne Olsen og Gary Martin scoret målene.

– Det var godt å komme videre. Det spiller ingen rolle hvordan vi gjør det. Vi gjør en ok 2. omgang der vi skaper litt sjanser. 1. omgang var dårlig. Vi tar med oss resultatet og avansement, sier Thomas Lehne Olsen til NRK.

Frustrert LSK-trener

Han kom fra Tromsø før sesongen, og var ikke med på Lillestrøms NM-gull i fjor. Torsdagens scoring var hans 13. for sesongen.

– Jeg har aldri vært i en cupfinale før, men har veldig lyst til å komme dit. Dette var et nytt steg på veien, sier LSK-spissen.

LSK-trener Jørgen Lennartsson lot flere av de faste a-lagsspillere hvile i torsdagens cupkamp, og de gulkledde slet med å skape det helt store i starten. Bryne lå med mange mann i forsvar, og gjestene fra Jæren holdt unna det som kom i 1. omgang.

– Vi må spille fortere, med høyere kvalitet. Det må være høyere balltempo, sa en småfrustrert Lennartsson til NRK i pausen.

To kjappe scoringer

Svensken var nok neppe fornøyd da Bryne yppet seg i angrep et par ganger like etter pause, men etter 66 minutters spill kunne han slippe jubelen løs på Lillestrøm-benken. Et innlegg fra Simen Rafn endte hos Thomas Lehne Olsen, som fra fem meter satte ballen enkelt i mål.

Tre minutter senere fikk gjestene en ny kalddusj. Fredrik Krogstad ble felt av Krister Wemberg, og Lillestrøm fikk straffe. Den satte Gary Martin i mål, og sørget for at LSK hadde halvannet bein i semifinalen.

Mot slutten fikk de flere sjanser til å pynte på resultatet, men det endte 2–0 på Åråsen.

Det er Lillestrøms andre seier på fire dager. Mandag vant de 1–0 mot Tromsø, en seier som gjør at de fortsatt henger godt med i kampen om å overleve i Eliteserien. Før det hadde ikke LSK vunnet siden mai.