VAR i mesterligaen fra neste sesong

Videoassistert dømming, bedre kjent som VAR, skal innføres i en rekke europeiske turneringer fra 2019 og utover. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix
Videoassistert dømming, bedre kjent som VAR, skal innføres i en rekke europeiske turneringer fra 2019 og utover. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har som ventet bestemt seg for å innføre videoassistert dømming (VAR) i Champions League fra 2019/20-sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Introduksjonen av nyvinningen i Europas gjeveste klubbturnering ble fastslått på UEFAs styremøte i Nyon torsdag.

Der ble det også bestemt at VAR skal benyttes i fotball-EM i 2020, samt i europaligaen fra sesongen 2020/21, i tillegg til i supercupen i 2019 og i nasjonsligaen i 2021.

– Vi er trygge på at innføringen av videoassistert dømming i august 2019 vil gi oss nok tid til å få på plass et robust system og trene dommerne nok til å sikre en effektiv og vellykket implementering av VAR i Champions League, sier UEFA-president Aleksander Ceferin i en pressemelding.

VAR er blitt testet i en rekke europeiske fotballigaer og ble også brukt under samtlige kamper i sommerens fotball-VM. Konklusjonen fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) var at nyvinningen var en suksess.