Rosenborg slo Vålerenga ut av cupen

Målscorer Djordje Denic og Alexander Søderlund feirer 1-0-scoringen i 1. omgang på Lerkendal. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Målscorer Djordje Denic og Alexander Søderlund feirer 1-0-scoringen i 1. omgang på Lerkendal. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg er klar for semifinalen i fotball-NM etter 2-0 over Vålerenga i onsdagens kvartfinale. Djordje Denic og Alexander Søderlund scoret i hver sin omgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det føles bra. Vi vant fortjent selv om det ikke ble noen stor kamp. Vi kan ikke spille på topp hele tiden. Vi kunne scoret flere ganger i 1. omgang og kanskje gjort det litt lettere for oss, sa RBK-trener Rini Coolen til NRK.

Det var en mørk og regnfull aften på Lerkendal med bare åtte varmegrader. Spillet varmet derimot drøye 6500 publikummere som hadde trosset styggværet.

Før det var gått to minutter av kampen måtte backen Birger Meling ta telling. RBKs «duracellkanin» tok seg til låret med noe som kan minne om en strekk. Inn kom Alex Gersbach.

Vålerengas Felix Horn Myhre fikk en stor mulighet på et flott innlegg fra Armin Nouri, men skjøt svakt over målet til André Hansen.

– Vi hadde en stor sjanse på 0-0, men RBK fikk trøkket på oss. Vi var ikke effektive nok. På 2-0 er det vanskelig å komme tilbake på Lerkendal. De er mer effektive enn oss, og vi tapte for et bedre lag, sa Vålerenga-trener Ronny Deila.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fant hverandre

Etter hvert begynte RBK-spillerne å finne hverandre bedre, og etter 17 minutter slo de til. Mike Jensen fant Djordje Denic på løp i bakrommet med en nydelig pasning. Den unge serberen lobbet elegant over en utrusende Adam Kwarasey.

Også Issam Jebali kom alene igjennom, men han klarte ikke å få ballen forbi Vålerenga-målvakten.

– Vi må få opp tempoet. De har spilt mange kamper i det siste, og vi vet at de kan bli slitne, sa Kwarasey til NRK om hvordan RBK skulle slås.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter hvert ble Rosenborg spilt veldig lave, og Nouris raid på kanten var flere ganger en stor trussel. Innbytter Gersbach hadde ofte problemer med å stoppe Vålerenga-spillerne på sin side.

Ronny Deila har hatt en giftig midtbane i Daniel Fredheim Holm, Erik Israelsson og Mohammed Abu. Denne gangen var svensken plassert på backen, mens Fredheim Holm var suspendert. Dermed var ikke Abu like kreativ.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ble bønnhørt

I pausen etterlyste RBKs assistenttrener Trond Henriksen at laget utnyttet de mange kontringsmulighetene bedre.

Ni minutter etter sidebytte ble han bønnhørt. Alexander Søderlund noterte seg for sitt annet mål på to kamper da han økte til 2-0 på en effektiv kontring. Vegard Eggen Hedenstad fikk gå igjennom og fant Søderlund på motsatt side med en utsøkt pasning. Det var haugesunderens fjerde mål i cupen denne sesongen.

Søderlund hadde en kjempemulighet til å punktere kampen etter 69 minutter. Han fikk stå mutters alene, og bare Kwaraseys gode refleks og tåspiss hindret 3-0.

Vålerenga og Bård Finne fikk muligheten på et frispark like utenfor 16-meteren, men en tett RBK-mur og Marius Lundemos hode hindret scoring.

Rosenborg vant siste møte mellom de to lagene med 3-2 i Oslo for en drøy uke siden. I vår vant RBK i serien med 3-0. I fjor slo Deilas Vålerenga RBK ut av cupen med 2-1, men hovedstadens stolthet var langt unna å gjenta den bedriften.