Northug får trene hardøkter igjen

Petter Northug kan trene hardt igjen når han søndag slutter seg til landslagssamlingen i Molde. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Petter Northug kan trene hardt igjen når han søndag slutter seg til landslagssamlingen i Molde. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over helgen går Petter Northug i gang med hardtrening for første gang på tre uker. Det skjer under langrennslandslagets samling i Molde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Northug har ikke trent hardøkter siden han ble forkjølet og måtte stå over en samling for landslagssprinterne. Han har vært tilbake i normal trening, men unngått å kjøre seg hardt.

Det endrer seg når han i slutten av uken kommer til samlingen til herrelandslaget i både sprint og allround. Løperne skal være i Molde fram til 6. oktober.

– Han får gi litt mer gass der enn på en stund, sier landslagstrener Arild Monsen til VG.

Northugs forkjølelse tidligere i måneden kom etter at han hadde vært gjennom en ufrivillig treningspause. Trønderen gikk på en smell etter et treningsopphold i Spania. Problemene kom svært ubeleilig. Northug har gått glipp av mange hardøkter de siste månedene.

Monsen sier til at VG at det er vanskelig å si når han tror Northug er i god form.

– Dersom han holder seg skadefri og sykdomsfri, tror jeg det kan bli OK utover i desember, men kanskje ikke helt på topp i åpningsrennene.

Northug har fått de to siste sesongene spolert. Mye av årsaken var feiltrening i høyden.