Jarstein ut med skade da Hertha tapte

Hertha Berlin måtte tåle sitt første serietap for sesongen da Werder Bremen vant 3-1 i tirsdagens toppkamp i Bundesliga. Rune A. Jarstein måtte ut med skade.

Den norske landslagskeeperen fikk en støtskade i låret like over kneet og ble igjen i garderoben da lagene kom ut til 2. omgang. Thomas Kraft overtok mellom stengene.

Da ledet Werder allerede 2-0 etter en dårlig første omgang av serietoeren fra hovedstaden. Martin Harnik scoret ledermålet med et frekt sålepark. Jarstein hadde begge hendene på ballen etter et tverrliggertreff, men lagkamerat Fabian Lustenberger sparket i panikk ballen ut av hendene hans og rett til Harnik.

– Dette var skuffende. Det var ikke ufortjent at vi tapte, men vi var ikke uten sjanser til å få med oss poeng, sa Lustenberger etter kampen.

Milos Veljkovic doblet ledelsen da han på et hjørnespark rett før pause knuste sin motspiller i lufta og nikket utakbart forbi Jarstein.

20-årige Javairo Dilrosun skapte ny spenning med sitt reduseringsmål fra svært spiss vinkel i det 53. minutt, men et straffespark satt inn av Werder-kaptein Max Kruse halvveis i omgangen fjernet den igjen. Hertha er første lag i Bundesligas historie som pådrar seg straffespark i fem seriekamper på rad.

Hertha-trener Pal Dardais sønn Palko fikk sin første seriekamp fra start tirsdag, mens Per Ciljan Skjelbred var ubenyttet reserve.

Bayern avga poeng

Hertha Berlin tok 10 poeng på sine fire første kamper og toppet lørdag tabellen noen timer før Bayern München gjenerobret førsteplassen. Tirsdag kom det første tapet, og Werder Bremen klatret forbi på tabellen.

Bayern München måtte noen timer senere avgi sine første poeng i høst da det ble 1-1 mot Augsburg. Arjen Robbens scoring så lenge ut til å holde til tre nye poeng, men Felix Götze sjokkerte publikum i München da han tre minutter før slutt utlignet med sitt første bundesligamål.

Dermed er Bayern to poeng foran Werder Bremen og tre foran Hertha Berlin.

Iver Fossum spilte det siste snaue kvarteret da Hannover tapte 1-3 hjemme for Hoffenheim, som uten Håvard Nordtveit i kamptroppen klatret til femteplass.

Schalke er fortsatt sist etter å ha fått sitt femte strake tap med 0-1 mot Freiburg.

Fan-protest

Tirsdagens kamper ble innledet med fullstendig stillhet fra tribunene. Tyske fotballtilhengere demonstrerer denne runden mot stigende billettpriser, oppstykking av serierundene og spill på for dem ubeleilige tidspunkter av hensyn til TV-kanalene som har betalt for å vise kampene.

«Forestill deg at det er kamp og ingen kan komme», «Stopp oppstykkingen av serierundene» og «Fotball er for deg og meg, ikke for betal-TV» var blant slagordene på publikums bannere i Bremen, der Werder-tilhengerne slo på lyden etter 18 minutter, Hertha-tilhengerne to minutter senere.

Også på de andre arenaene ble «atmosfæreboikotten» gjennomført.