Heine skuffet over egen VM-tempo da tittelforsvareren innfridde

Vita Heine ble nummer 24 på VM-tempoen i Innsbruck tirsdag. Her er hun fra fjorårets mesterskap i Bergen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Vita Heine ble nummer 24 på VM-tempoen i Innsbruck tirsdag. Her er hun fra fjorårets mesterskap i Bergen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vita Heine leverte klart bedre enn i Bergen-VM, men var likevel misfornøyd med egen tempotid i Innsbruck tirsdag. Annemiek van Vleuten ble verdensmester igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med 24.-plass viste Heine til en solid forbedring fra fjorårets VM-tempo på hjemmebane. 33-åringen ble slått med 3.48 minutter i den østerrikske vintermetropolen.

I fjor endte Heine på 31.-plass i Bergen. Selv om hun fikk en bedre plassering i årets VM, var ikke Hitec-proffen fornøyd med egen prestasjon.

– Det gikk bare ikke helt slik jeg hadde håpet. Jeg hadde et håp om kanskje å gjøre det 30-60 sekunder bedre enn det jeg fikk til. Jeg har ingen særlig forklaring, men det var 20 watt lavere enn jeg pleier å kjøre i NM og det jeg hadde under rekordforsøket. Det er selvfølgelig en annen løype med bakker og nedoverbakker, men det gikk ikke som planlagt, sa Heine til TV 2.

– Jeg åpnet sånn passe fort, men etter fem kilometer begynte det å gå gradvis nedover, la hun til.

Gjorde som i fjor

Heine har hatt en trøblete sesong. Hun håper 2019 viser seg å bli et bedre år slik at hun er i toppslag når hun skal prøve å kvalifisere seg til OL-tempoen i Tokyo i 2020.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag var Heine eneste norske deltaker i temporittet som gikk over 27,8 kilometer.

Som i fjor tok van Vleuten tempogullet på en dag pallen ble tapetsert med nederlendere. Akkurat som i Bergen slo hun Anna van der Breggen, som var 29 sekunder bak vinnertiden. Nybakt europamester Ellen van Dijk tok VM-bronsen.

– Det er ikke mange som har vunnet VM to ganger. Jeg ble åpenbart satt under litt press, men det måtte jeg også takle i fjor. Det var ikke noe annerledes i dag. Når du står på startstreken, ønsker du å vinne. Jeg vet hvor vakker regnbuedrakta (VM-fargene) er, sa van Vleuten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det harde med denne tempoen var at det var bakker, og man fikk ikke tid til å hvile i utforkjøringene. Du måtte bare presse deg selv hele veien. Oppover bakkene skrek beina om å få slippe pedalene, mens du i nedoverbakkene ikke kunne gjøre annet enn å holde det gående for å unngå å tape tid, la verdensmesteren til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fellesstart neste

Nederland hadde fire ryttere i topp seks tirsdag. På forhånd var det store spørsmålet om noen kunne hindre nederlandsk VM-gull, og svaret på det ble et klinkende nei. Leah Kirchmann fra Canada tok fjerdeplassen og var nesten halvannet minutt bak van Vleuten.

Lørdag står kvinnenes fellesstart på VM-programmet i Innsbruck. Der stiller Heine for Norge sammen med Susanne Andersen, Stine Borgli, Ingrid Lorvik og Katrine Aalerud.

I fjor ble Andersen best av de norske med 7.-plass på hjemmebane.