Ajers Celtic i uvant ligatrøbbel

Alt går ikke på skinner for Celtic-manager Brendan Rodgers om dagen.
Alt går ikke på skinner for Celtic-manager Brendan Rodgers om dagen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Celtic er inne i sin verste sesongstart på 20 år. To tap på seks ligakamper er vanskelig å svelge for den skotske giganten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag røk Celtic 1-2 borte mot Kilmarnock. Det skjedde uten Kristoffer Ajer i Glasgow-klubbens midtforsvar. Den norske landslagsstopperen har de siste dagene slitt med et virus.

Ajer spilte heller ikke da Celtic tapte 0-1 for Hearts i 2. serierunde. Da satt han på benken gjennom samtlige minutter.

– Når du er en stor klubb, er det alltid et krav om å vinne. De siste årene har vi gjort det veldig bra og spilt på en måte som står i stil med klubben. Det har ikke vært det samme (i det siste), og vi må jobbe for å bli bedre, sa Celtic-manager Brendan Rodgers til BBC etter søndagens tap.

Celtic, som har vunnet den skotske ligaen sju sesonger på rad, står med kun 10 av 18 mulige poeng. Hearts topper tabellen seks poeng foran Ajer og co.

I sommer måtte Celtic avfinne seg med at det ikke ble et tredje år på rad med mesterligafotball. Skottene kom til kort i nest siste hinder i kvalifiseringen.

Torsdag kunne de glede seg over en knepen seier over Rosenborg i første gruppekamp i europaligaen. Leigh Griffiths kom innpå og avgjorde like før slutt.