Modric kan bryte Ronaldo/Messi-hegemoniet

Luka Modric ble i august kåret til Europas beste fotballspiller. Mandag kan han også få FIFA-prisen. Her er han sammen med UEFA-president Aleksander Ceferin.
Luka Modric ble i august kåret til Europas beste fotballspiller. Mandag kan han også få FIFA-prisen. Her er han sammen med UEFA-president Aleksander Ceferin. Foto: Claude Paris / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

De ti siste årene har FIFA kåret enten Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi til verdens beste fotballspiller. Mandag kveld kan dominansen være over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang på tolv år er ikke en gang Messi blant de tre nominerte finalistene. I sommerens VM røk Barcelonas superstjerne ut med Argentina allerede i første utslagsrunde, mens det ble stopp i mesterligaens kvartfinale forrige sesong.

Både Messi og Ronaldo har vunnet FIFA-prisen fem ganger hver. Ronaldo tar seg forbi rivalen om det er hans navn som blir ropt opp under prisgallaen i London mandag kveld.

Portugiseren vant i mai mesterligaen for tredje år på rad med Real Madrid. I seks strake sesonger er han blitt toppscorer i den gjeveste europacupen. I sommer meldte Ronaldo overgang til Juventus.

Modrics tur?

33-åringen scoret fire mål i VM, deriblant hattrick mot Spania i åpningskampen, men Portugals mesterskapsdrøm tok brått slutt mot Uruguay i åttedelsfinalen. Ronaldo scoret heller ikke i mesterligaens semifinale eller finale. Det har åpnet døren for Luka Modric.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Midtbanestjernen spilte en nøkkelrolle da Kroatia overgikk alle forventninger og tok seg helt til VM-finalen. Modric var også viktig på veien mot Real Madrids mesterligatriumf.

– Jeg håper Luka blir kåret til verdens beste spiller. Han fortjener det, for han var den beste spilleren i både VM og klubb-VM. Messi og Ronaldo er fantastiske spillere, men dette er Lukas år, sier Kroatias landslagssjef Zlatko Dalic.

I august ble Modric kåret til Europas beste fotballspiller. Det skjedde i forbindelse med trekningen av gruppespillet til mesterligaen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hegerberg nominert

Mohamed Salah er blant finalistene til FIFA-prisen for aller første gang. Egypteren scoret hele 44 mål for Liverpool forrige sesong. Rødtrøyene tok seg da hele veien til mesterligafinalen.

Der pådro Salah seg en skulderskade, og den gjorde at han ikke var i sin beste form under VM.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ada Hegerberg er nominert til å vinne kvinnenes FIFA-pris som årets beste spiller. Det er også hennes lagvenninne i Lyon, Dzsenifer Marozsán, og brasilianske Marta.

Didier Deschamps er storfavoritt til å bli kåret til årets trener. Han ledet i sommer Frankrike til VM-tittelen. Også Dalic og tidligere Real Madrid-trener Zinédine Zidane er nominert.