Brann snublet mot Sandefjord: – Vi er skuffet

Brann på gulljakt måtte avgi poeng mot bunnlaget Sandefjord søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Steffen Lie Skålevik reddet ett poeng for Brann da han utlignet til 1-1 seks minutter før slutt mot tabelljumbo Sandefjord hjemme i Bergen søndag.

– Vi er skuffet. Vi skal vinne denne kampen, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport etter at gullsjansen fikk seg liten knekk med 1-1 mot tabelljumboen.

Sandefjord hadde vunnet bare to av 22 kamper i årets eliteserie, og var på jakt etter den tredje mot et gulljagende Brann.

Håvard Storbæk tente et håp for gjestene da han sendte ballen forbi Markus Pettersen i Brann-målet ti minutter før slutt.

Før det hadde Brann hatt sjanse på sjanse, men ikke klart å lure Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen. Når ikke keeperen sto i veien var det stolpen som hadde hindret Brann i å ta føringen.

Hele målet åpent

Ved pause lurte nok de over 10.000 frammøtte på hvordan hjemmelaget kunne unngå å lede da lagene gikk til pause. Kun en svak avslutning av Gilbert Koomson gjorde at gjestene slapp med skrekken. Med hele målet åpent satte ghaneseren ballen i nettveggen.

Nilsen mener førsteomgangen var svak fra Branns side.

– Vi fremstår ikke slik vi skal og vi greier ikke å gjøre det skal. Det er litt ære til dem også. De greier å stenge oss av. Det går altfor sent, vi får ikke rytme og vi mister det etter hvert. Det var en trist første omgang, sa Brann-treneren.

Dominerte

Brann dominerte banespillet i annen omgang, og Eirik Holmen Johansen i Sandefjord-målet måtte ut i full strekk da Ruben Yttergård Jenssen fyrte av gårde skudd fra 14 meters hold.

Sandefjord hadde nok med å rydde unna, men gjestene ventet på at en sjanse skulle by seg.

Den sjansen kom altså ti minutter før slutt. Et frispark ble slått inn i Brann-feltet og ble først ryddet unna. Bortelaget vant andreballen og sendte den mot bakerste stolpe. Der hadde Storbæk løpt seg fri og headet enkelt inn 1-0.

Da var det krise i Bergen.

Ripe i lakken

Krisen ble delvis avverget da det ble blåst et nytt frispark fire minutter før full tid, denne gangen til Brann. Frisparket ble slått inn i feltet og headet mot mål. Holmen Johansen måtte gi retur, og keeperen var sjanseløs da innbytter Steffen Lie Skålevik pirket inn utligningen.

Sandefjord brukte alle triksene i boka på å dra ned tempoet i kampen etter utligningen, men klarte å holde unna det massive Brann-presset i sluttminuttene.

Dermed ble det med ett poeng for Brann, noe som gir Rosenborg muligheten til å få seg en luke på fire poeng med seier mot Sarpsborg senere søndag.

– I forhold til Rosenborg er det for lite. Det er det ikke tvil om. Men det er viktig å få et poeng med tanke på det mentale, sier Nilsen.til Eurosport.

Sandefjord tok iallfall med seg et kjærkomment poeng i jakten på å beholde plassen i Eliteserien. Jakten på Sandefjord-poeng fortsetter i hvalfangerbyen neste runde når Odd kommer på besøk. Brann fortsetter gulljakten i Tromsø.