Haaland-milepæl hjalp Molde opp på bronseplass

Erling Haaland får gratulasjoner av medspillere etter at han sendte Molde i ledelsen i 2-1-seieren borte mot Strømsgodset. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Erling Haaland (18) kom opp i tosifret antall seriemål da han ga Molde ledelsen i 2-1-seieren borte mot Strømsgodset. MFK tok med det over bronseplassen.

Etter en svak periode i august har Ole Gunnar Solskjærs lag hevet seg de siste ukene. Siden 2-3-tapet hjemme mot Ranheim står Molde med to seirer og én uavgjort på sine tre siste oppgjør. Det har hjulpet romsdalslaget tilbake i medaljestriden.

Søndag klatret MFK forbi Haugesund (tapte 1-2 for Kristiansund) og inntok bronseplassen. To poeng skiller lagene.

Molde kom klart best i gang på Marienlyst. Hjemmelaget virket ikke påskrudd fra start, og det ga gjestene mye rom på midten til å boltre seg i. Det utnyttet Etzaz Hussain til fulle etter elleve minutter. Da stormet han i angrep uten motstand og sendte en perfekt timet stikker til Haaland.

Spisskometen holdt hodet kaldt og styrte ballen i mål via Godset-keeper Espen Bugge Pettersen. Det var Haalands tiende scoring i Eliteserien. Med det ble han første spiller under 19 år til å komme opp i tosifret antall seriemål siden Trond Fredrik Ludvigsen gjorde det i 2000.

Rystet hjemmelag

Strømsgodset slet fælt med å få taket på Haaland. Fem minutter etter ledermålet fikk den kommende Salzburg-proffen to sjanser på rappen til å score igjen. Først skjøt han i brystet på keeper, mens returen havnet langt utenfor.

Rett etterpå fikk MFK uansett 2-0-målet. Eirik Hestad fikk lov til å vandre med ballen helt upresset, og det skulle koste Godset dyrt. Hestad dro av en motspiller og dunket lærkula i høyre hjørne.

Vertene var rystet og hang dårlig sammen, men Tokmac Nguens 1-2-reudsering etter 21 minutter ga Godset et kjærkomment løft. 24-åringen snappet med seg ballen etter en Babacar Sarr-heading og dro av både Hussain og Vegard Forren før han curlet ballen i nettet.

På sidelinjen var Molde-trener Ole Gunnar Solskjær illsint. Han reagerte på at dommer Espen Eskås ikke slo ned på en hands fra Martin Ovenstad i en duell med Sarr i forkant av Godset-scoringen.

– Det er bare dommerne som ikke ser den. Det er synd at det skal få et slikt utfall, sa Solskjær til Eurosport.

I pauseintervjuet måtte Bjørn Petter Ingebretsen erkjenne at Godset hadde hatt en trøblete omgang.

– Vi ble truffet av noe hardt i starten. Vi klarte ikke å komme ordentlig i gang, så vi måtte legge om. De fikk for mye rom, sa Strømsgodset-treneren.

Feberredning

Kampbildet endret seg markant etter sidebytte. Ingebretsens menn ble langt farligere framover og påførte Molde større problemer. Etter en time sendte Eirik Ulland Andersen av gårde en suser, men det harde skuddet gikk rett på MFK-keeper Andreas Linde.

Ti minutter før slutt vartet Linde opp med en feberredning. Svensken fikk lynkjapt opp venstrehånden da Kristoffer Tokstad prøvde å pirke inn 2-2.

Selv om Godset var klart bedre enn i første omgang, kom aldri utligningen. Med sesongens 10. tap er drammenserne for alvor innblandet i nedrykksstriden. Med én kamp mer spilt er de kun fire poeng foran Lillestrøm på direkte nedrykksplass. Kun målforskjell holder Godset foran kvalifiseringsplassen.

Førstkommende søndag har Strømsgodset bortekamp mot Sarpsborg. Samme kveld tar Molde imot erkerival Rosenborg.