Spissene reddet et rufsete Arsenal

Arsenals Alex Iwobi jubler på Pierre-Emerick Aubameyang etter at sistnevnte doblet ledelsen mot Everton søndag. Foto: AP Photo / Kirsty Wigglesworth / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Arsenal tok sin fjerde strake seier i Premier League da Everton ble slått 2-0 i London søndag.

Arsenals nye hovedtrener Unai Emery har fortsatt en del arbeid å gjøre med lagets forsvarsspill, men blir enn så lenge reddet av effektive angrepsspillere. Denne gangen var det Alexandre Lacazette og Pierre-Emerick Aubameyang som sørget for tre poeng til London-laget.

Allerede før to minutter var spilt lurte Everton offsidefella til Arsenal, og Dominic Calvert-Lewin kom mutters alene med Petr Cech i Arsenal-målet. Tsjekkeren vant den duellen.

Heller ikke tidligere Arsenal-spiller Theo Walcott klarte å lure Cech da han fikk muligheten alene med keeperen senere i omgangen.

Everton-spillerne virket giftige i angrep, spesielt Richarlison var en konstant trussel. Vertene hadde ballen mest, presset på, men slet med å skape farligheter foran Jordan Pickford i Everton-målet. Da lagene gikk til pause ledet Everton 4-1 i målsjanser, men det sto 0-0 i målprotokollen.

To kjappe

Arsenal startet annen omgang rufsete og ga bort ballen flere ganger til Everton, som startet omgangen klart best. Men da det begynte å se mørkt ut for «The Gunners», tente Lacazette og Aubameyang lyset. På tre minutter hadde de sendt hjemmelaget opp i 2-0.

Først bendte Lacazette kula opp i krysset, før Aubameyang doblet ledelsen da Arsenal kom tre mot én. Gaboneren burde ha blitt avblåst for offside, men verken dommer Jonathan Moss eller hans medhjelpere fant grunn til å annullere målet. Da gjensto det en halv time av kampen.

De to kjappe målene ga Arsenal selvtillit samtidig som lufta gikk litt ut av Everton-ballongen. De rødhvite fikk mer kontroll på kampen, men Everton ga ikke opp og jaget en redusering.

Fjerde strake

Nær var gjestene da Michael Keane fra kort hold headet et frispark mot mål, men igjen var Arsenals sisteskanse med på notene. Også Gylfi Sigurdsson og Richarlison hadde muligheter, men for første gang denne sesongen holdt Arsenal-forsvaret unna.

Everton har ikke vunnet mot Arsenal i London siden januar 1996, og da dommer Moss blåste av kampen var det klart at de heller ikke denne gangen reiste tilbake til Liverpool med tre poeng.

Arsenal tok sin fjerde strake ligaseier og klatret opp på sjetteplass med 12 poeng. Everton falt ned til 12.-plass og blir stående med seks poeng.

Arsenal tar imot Watford neste runde, mens Everton får besøk av Stefan Johansens Fulham.