Tiger Woods nærmer seg etterlengtet seier

Tiger Woods hilser publikum etter å ha avsluttet lørdagens runde i PGA-tourmesterskapet på 65 slag. Han har tre slags ledelse før siste dag. Foto: John Amis, AP / NTB scanpix
Tiger Woods hilser publikum etter å ha avsluttet lørdagens runde i PGA-tourmesterskapet på 65 slag. Han har tre slags ledelse før siste dag. Foto: John Amis, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiger Woods leder med tre slag før siste runde i PGA-tourmesterskapet i Atlanta. Søndag kan 42-åringen ta sin første turneringsseier på fem år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere verdenseneren og superstjernen har vunnet hele 14 majortitler og 79 PGA-turneringer, men det er 1875 dager siden han forrige gang kunne løfte et trofé. Det var i august 2013.

Woods var i delt ledelse med Justin Rose før tredje runde i Atlanta, men han startet dagen forrykende med birdie på seks av de sju første hullene. Han var en stund oppe i fem slags ledelse.

Han greide bare en birdie til, mens det ble bogey på 9. og 16. hull. Hans 65-runde (fem under par) var likevel god nok til å legge nordirske Rory McIlroy og engelske Rose tre slag bak seg på resultatlista før siste dag.

McIlroy gikk lørdagens runde på 66 slag, mens Rose trengte 68.

Woods er kjent for sin evne til å forsvare en ledelse siste dag. Han har vunnet 54 av de 57 PGA-turneringene hvor han har slått ut som leder siste dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

42-åringen var tilbake på golftouren i år etter å ha mistet det meste av de to foregående sesongene med en ryggskade. Han har vist stadig framgang, og han var i ledelse i British Open siste dag, mens han endte på 2.-plass i PGA-mesterskapet.

Tidligere denne måneden gikk han en runde på 62 slag, og han har vist nok til at han fikk wildcard til å delta på USAs lag i Ryder Cup neste uke.

Dit kan han komme med en svært etterlengtet turneringsseier i beltet, dersom han lever opp til sitt ry søndag.