Manchester City kjørte over Cardiff i Agüero-jubileum

Manchester Citys Sergio Agüero feirer scoring mot Cardiff. Foto: David Davies / PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Manchester City hadde få problemer med å vinne 5-0 mot Cardiff i Premier League lørdag. Sergio Agüero jubilerte med mål, mens Riyad Mahrez ble tomålsscorer.

Agüero åpnet scoringene for Manchester City med sin 205. scoring i kamp nummer 300 som City-spiller. Argentineren elsker å spille mot nyopprykkede lag. 13 mål og to målgivende pasninger er fasiten på de siste 13. kampene i Premier League mot lag som året før var på nest øverste nivå i England.

Bernardo og Ilkay Gündogan økte til 3-0 før pause, før Riyad Mahrez ble tomålsscorer i annen omgang. Det var Mahrez' første scoringer for Manchester City.

– Vi gjorde det bra. Vi tok tak i kampen fra start, og jeg føler vi fortjente seieren, sa Mahrez til PL-TV.

– Jeg er veldig glad for å få min første scoring for klubben. Det tok sin tid, men jeg visste det ville komme. Jeg vil prøve å hjelpe laget så mye jeg kan, la han til.

Manchester City er fortsatt to poeng bak serieleder Liverpool, som vant enkelt mot Southampton lørdag. Cardiff ligger på bunnen med to poeng i sesonginnledningen. Waliserne venter fortsatt på sin første trepoenger.

Løsnet etter en halvtime

Det tok litt tid å få City-maskineriet i gang, men etter en drøy halvtime løsnet det skikkelig. Først skrudde Sergio Agüero ballen kontrollert i hjørnet etter å ha blitt satt opp av Bernardo foran mål, før servitøren fra første målet doblet ledelsen med en heldig stuss som dalte i hjørnet bak Neil Etheridge kun tre minutter etter 1-0-målet.

Ilkay Gündogan økte til 3-0 minuttet før pause etter å ha spilt en liten vegg med Raheem Sterling, før han prikket ballen i krysset.

Skulderskade

Agüero hadde også en stor mulighet til å bli tomålsscorer fire minutter tidligere, men Cardiffs keeper rakk akkurat å stenge beina da spissen prøvde å sette ballen mellom dem.

Vondt ble til verre for Cardiff helt på starten av annen omgang. Lee Peltier fikk en voldsom smell i skulderen og måtte bæres ut på båre. TV-reprisene viste at det kan ha vært skulderen som gikk ut av ledd.

Riyad Mahrez ble Manchester Citys fjerde målscorer for dagen da han var helt alene i feltet og kunne sette et innlegg fra Gündogan i tilnærmet åpent mål.

Mahrez fastsatte resultatet til 5-0 etter å ha fått en gratis mulighet av Cardiffs Bruno Manga like før full tid.