Liverpools artister gjorde Southampton til statister på Anfield

Liverpools Mohamed Salah jubler etter å ha satt inn 3–0 mot Southampton. Foto: Dave Thompson / PA via AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Southampton, uten en skadd Mohamed Elyounoussi, skal ha for forsøket, men Liverpool var et par hakk bedre. Minst.

– Resultatet var bra, men prestasjonen kunne vært bedre, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp etter en overbevisende seier, der laget hans for fjerde gang denne sesongen holdt tett bakover.

– Å holde nullen var viktig. Å holde konsentrasjonen i intensive perioder er vanskelig, sa Klopp, som ikke synes laget hans møtte svak motstand.

– Southampton var ikke dårlige, de var faktisk ganske gode. Men på den siste tredelen var de kanskje ikke den største trusselen, sa Klopp.

Historisk selvmål

Xherdan Shaqiri storspilte i første omgang, Mohamed Salah scoret og Wesley Hoedt ble første Southampton-spiller til å score et selvmål i Premier League siden 2013. Det var hovedingrediensene i en innholdsrik første omgang, sett med Liverpool-øyne.

Selvmålet til Hoedt sendte vertene opp i føringen etter ti minutters spill. Da hadde Xherdan Shaqiri dratt seg inn i boksen og fyrt av gårde ett skudd som gikk innom to Southampton-spillere før den lå bak en sprellende Alex McCarthy i målet.

Salah-mål

Southampton forsøkte å utligne, men det ble aldri spennende i Liverpools lekegrind. Salah fikk sjansen til å doble ledelsen etter 20 minutters spill, og kun en god Cédric-takling i siste liten sørget for at det kun endte med corner. Corneren traff Joel Matip, som uforstyrret headet ballen i krysset.

Det var hans første Liverpool-mål på Anfield.

Men Salah skulle få sitt mål til slutt. Sekunder før lagene gikk til pause fikk Liverpool frispark fra 25 meters hold. Shaqiri banket ballen i tverrliggeren og ned. Mens McCarthy igjen lå og sprellet på gresset var Salah først på returen og satte ballen i mål fra 20 centimeters hold.

Van Dijk-skade

En brennhet Shaqiri ble plassert på benken da lagene gikk ut til annen omgang, mens Liverpools forsvarsklippe Virgil van Dijk måtte ut med skade ti minutter ut i omgangen. Men Liverpool hadde likevel få problemer med å holde Southampton i sjakk.

Liverpool, som slapp foten av gassen i de siste 45, fikk et mål annullert i kampens siste minutter. Salah banket en retur i mål, men assistentdommeren vinket og annullerte målet for offside.

Flere mål ble det ikke på Anfield. Liverpool står dermed med imponerende seks seirer etter seks kamper i Premier League og topper tabellen.

Chelsea kan ta tilbake serieledelsen når laget tar imot West Ham søndag. Liverpool og Chelsea møtes neste runde, mens Southampton spiller borte mot Wolverhampton.