Salzburg-helten Gulbrandsen: – Jeg er målløs

Fredrik Gulbrandsen blir her matchvinner Salzburg mot Leipzig. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix
Fredrik Gulbrandsen blir her matchvinner Salzburg mot Leipzig. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredrik Gulbrandsen hadde problemer med å finne de rette ordene etter at han ble matchvinner for Salzburg i 3-2-møtet med Leipzig i europaligaen torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gulbrandsen ble den store helten i det som ble et jevnt og dramatisk oppgjøret i Tyskland. Salzburg ledet 2-0 til pause, men i annen omgang kom hjemmelaget Leipzig tilbake.

Åtte minutter før full tid utlignet danske Yussuf Poulsen til 2-2. Rett etterpå kom Fredrik Gulbrandsen inn som innbytter, og minuttet før full tid ble nordmannen flikket gjennom Leipzig-forsvaret av lagkamerat Hannes Wolf.

Alene med keeper var Gulbrandsen iskald og sendte ballen bort i det lengste hjørne bak Leipzig-keeper Yvon Mvogo. Det ga Salzburg en drømmestart på europaligaen. Først framme hos Gulbrandsen for å gratulere var en ellevill Salzburg-trener Marco Rose.

– Jeg er målløs, sa matchvinner Gulbrandsen etter kampen ifølge østerrikske presse.

– Dette gir oss en veldig god start på europaligaen. Hvis du mister en 2-0-ledelse, føles det enda bedre å score det tredje målet. Da jeg kom inn, forsøkte jeg bare å spille på farten min. Akkurat som i helgen så Hannes løpet mitt, og jeg er glad det fungerte igjen, tilføyde han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gulbrandsens mål var det andre på få dager. Også i sist helgs ligamøte med St. Gallen kom 26-åringen inn rett før slutt og fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Også da kom den målgivende pasningen fra lagkamerat Hannes Wolf.

Den norske Østerrike-proffen er åpenbart i storform. Kanskje får han sjansen fra start i søndagens ligamøte med LASK Linz.