Løfshus: – Flere har takket ja til psykologhjelp

Langrennsløperne Heidi Weng, Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg var lei seg da de kommenterte dødsfallet til Ida Eide under en pressekonferanse i Livigno for noen uker siden.
Langrennsløperne Heidi Weng, Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg var lei seg da de kommenterte dødsfallet til Ida Eide under en pressekonferanse i Livigno for noen uker siden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Langrennsmiljøet er i år blitt rammet av tre dødsfall på 48 dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

16. juli døde NM-sølvvinner Ronny Fredrik Ansnes i en drukningsulykke. 29. juli ble den mangeårige landslagsløperen Vibeke Skofterud funnet død etter en vannscooterulykke.

1. september døde Mari Eides storesøster, Ida Eide (30), som følge av hjertestans under et mosjonsløp.

Du tror det nesten ikke. Langrennsmiljøet er et miljø hvor alle kjenner alle, og noen kjente alle de tre som er borte, godt. Det er helt surrealistisk. Det er en krevende situasjon, sier sportssjef for langrennsløperne, Vidar Løfshus, til VG.

Vidar Løfshus møter pressen OSLO 20180118. Landslagssjef i langrenn, Vidar Løfshus møter pressen torsdag Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Vidar Løfshus møter pressen OSLO 20180118. Landslagssjef i langrenn, Vidar Løfshus møter pressen torsdag Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Han forteller at alle løperne på landslaget har fått tilbud om psykolog- og samtalehjelp.

– Flere har takket ja. Det er flere som allerede benytter seg av psykologhjelpen de kan få via Olympiatoppen, sier Løfshus til VG.

Videre sier sportssjefen at Mari Eide har gitt uttrykk for at hun ønsker en så normal hverdag som mulig etter hvert, mens damelandslagstrener Ole Morten Iversen sier at hun skal få den tiden hun trenger.

Planen er at Eide blir med fra start på neste ukes landslagssamling på Kvitfjell, og at hun er med på deler av samlingen.