Idrettsstyret kraftig ut mot WADA-vedtak

Idrettspresident Tom Tvedt og hans styre kommer med en bredside til WADA. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Idrettspresident Tom Tvedt og hans styre kommer med en bredside til WADA. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Styret i Norges Idrettsforbund tar avstand fra WADAs beslutning om å gjeninnsette Russland som fullverdig medlem. Linda Hofstad Helleland får full støtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helleland, som er visepresident i Verdens Antidopingbyrå (WADA), var en av to styremedlemmer som torsdag stemte imot å ta det russiske antidopingbyrået inn i varmen igjen.

Norges Idrettsforbund stilte seg også skeptisk til WADAs avgjørelse, og etter å ha sett nærmere på beslutningsgrunnlaget går idrettspresident Tom Tvedt og hans styre enda lenger.

– Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité støtter verken WADAs vedtak eller oppmykingen av WADAs opprinnelige vilkår for RUSADAs gjeninntreden som nasjonalt russisk antidopingbyrå, skriver Idrettsstyret i en pressemelding fredag.

I styrevedtaket omtales det som «svært uheldig» at WADA har endret de opprinnelige på vilkårene som opprinnelig var stilt for at Russland skulle tas inn i varmen igjen.

– Vi tar avstand fra at disse vilkårene er lempet på, og vi er bekymret for konsekvensene av vedtaket og hvilken signaleffekt beslutningen gir for antidopingarbeidet og den rene idretten, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Støtter Helleland

Idrettsstyret gir nå Helleland full støtte.

– Idrettsstyret stiller seg derfor bak WADAs visepresident Linda Hofstad Hellelands klare standpunkt i saken og beslutning om å stemme mot gjeninnsettelse av RUSADA, heter det videre.

Norges idrettsforbund varsler at det vil se på muligheten for å styrke antidopingarbeidet gjennom UNESCOs antidopingkonvensjon.

– Idrettsstyret vil invitere til et møte med WADAs visepresident Linda Hofstad Helleland, Kulturdepartementet og Antidoping Norge, for å diskutere hvordan også det statlige antidopingarbeidet kan styrkes internasjonalt, for eksempel gjennom UNESCO-konvensjonen, sier idrettspresident Tvedt.