Sarpsborg rystet Besiktas i europaligadebuten, men fikk kjørt seg etter pause og tapte 1-3

Besiktas' Pepe (venstre) hadde problemer med Sarpsborgs Rashad Muhammed, men vant likevel på hjemmebane. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sarpsborg rystet Besiktas i europaligadebuten, men innbytter Ryan Babel tok kommandoen og åpnet scoringene da tyrkerne vant 3-1 torsdag.

Europaligadebutant Sarpsborg hadde ingen respekt for Besiktas i tyrkernes egen heksegryte i første omgang i Istanbul, men etter pause utgjorde innbytter Ryan Babel forskjellen.

Nederlenderen er i kjempeform på klubb- og landslag og brukte bare seks minutter på å sende Besiktas i ledelsen etter at han kom inn. Enzo Roco og Jeremain Lens ordnet 3-0, før Kristoffer Zachariassen fikk scoret Sarpsborgs første mål i gruppespillet på overtid.

Sarpsborg var det førende laget i første omgang, anført av uromomentet Rashad Muhammed, men manglende effektivitet ble straffet av et storlag som Besiktas.

Testet Karius

Sarpsborg ble ikke satt ut av det voldsomme trykket på stadion i Istanbul. Europaligadebutanten produserte kampens første store sjanse etter elleve minutter da Rashad Muhammed satte på turboen og fant Tobias Heintz på 17 meter. U21-landslagsspilleren satte bredsiden til, men skjøt via bakken og høyt midt i mål slik at Loris Karius fikk slått til corner.

Like før halvtimen spilt viste hjemmelaget hva de kan foreta seg når motstanderen er uoppmerksom. Oguzhan Özyakup slo en stikker til Jeremain Lens, og nederlenderen slo inn til Cyle Larin på to meter, utrolig nok gikk ballen utenfor.

Besiktas startet med Babel på benken, men sendte den tidligere Liverpool-spilleren rett inn etter pause etter å ha blitt presset de første 45 minuttene.

Seks minutter tok det før Babel viste hva han er i stand til. 31-åringen, med rødt hår for anledningen, kom én mot én mot Amin Askar på venstresiden, og Askar ble veldig enkelt dratt av før Babel lobbet ballen lekkert i mål. Det var hans femte mål for sesongen.

Genk neste

Larin burde kommet på scoringslista ved tre anledninger senere i omgangen, men klarte ikke få ballen i mål. I stedet var det Enzo Roco som stanget inn 2-0 på et innoverskrudd frispark.

Muhammed kom alene med Karius etter 74 minutter, men klarte ikke overliste keeperen.

Jeremain Lens avgjorde kampen etter fint Besiktas-spill ti minutter før full tid da han var helt alene på ti meter. Babel startet angrepet da han slapp løs Özyakup på venstre.

Zachariassen fikk stupt inn 1-3 på en corner. Det var det siste som skjedde i kampen.

Genk er neste motstander for Sarpsborg på hjemmebane i starten av oktober.

Sander Berges Genk og Andreas Vindheims Malmö møttes i den andre kampen i gruppe I torsdag. Berge og co. ledet 1-0 til pause etter scoring av Leandro Trossard, og økte til 2-0 i andre omgang ved Mbwana Samatta. Berge og Vindheim spilte begge hele kampen for hvert sitt lag.