Nordtveit fra tabbe til scoring, men Hoffenheim rotet bort seieren i mesterligadebuten

Så glad ble Håvard Nordtveit da han sendte Hoffenheim foran med 2-1. Foto: Jefrem Lukatskij / AP / NTB scanpix
Så glad ble Håvard Nordtveit da han sendte Hoffenheim foran med 2-1. Foto: Jefrem Lukatskij / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Håvard Nordtveit hadde en variert kveld på jobb i Hoffenheim-forsvaret. Vats-gutten må ta på seg skylden for et baklengsmål, men reiste seg med scoring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hoffenheim hadde lenge god kontroll borte mot Sjakhtar Donetsk, men hang i tauene etter 2-2, og det var så vidt at mesterligadebutanten berget ett poeng i onsdagens kamp.

– Man la merke til at luften gikk litt ut av oss mot slutten. Vi klarte ikke lenger å forsvare oss så godt, men vi fikk se en feiende flott fotballkamp. Vi burde vunnet om vi ser på sjansene vi skapte, sa Hoffenheim-trener Julian Nagelsmann, som la til at han var «ganske fornøyd».

Det begynte glimrende for Nordtveits lag. Allerede etter seks minutter kunne Florian Grillitsch gi CL-nykommeren ledelsen i Kharkiv, hvor Sjakhtars kamper blir spilt på grunn av urolighetene øst i Ukraina.

Nordtveit var raskt framme og deltok i jubelscenen etter drømmestarten. Grillitsch, som kun ble spiller nummer to fra Østerrike til å score i sin CL-debut, kom gjennom og kunne løfte ballen over Andrij Pjatov i vertenes mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasilianske Ismaily tok med seg Håvard Nordtveit på løpetur etter en knapp halvtime. Det gikk ikke bra for nordmannens del. Vats-gutten havnet på rumpa. Nordtveit kom seg på beina igjen og prøvde å rette opp feilen, men rakk ikke fram. Brasilianeren kunne tuppe inn utligningen til 1-1.

Ellevill måljubel

Sju minutter før pause fikk Nordtveit revansj for sin uheldige inngripen. Råsterk vant den tidligere Borussia Mönchengladbach-spilleren en duell med Pjatov etter en nydelig corner fra Andrej Kramaric. Pjatov kom ut fra streken, men ble fullstendig banket i duellen og måtte fortvilet se at Nordtveits solide hodestøt fant veien i mål. «Howie», som 28-åringen kalles av sin tyske klubb, kunne juble ellevilt. Det var liten tvil om at 2-1-målet var en personlig revansj.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordtveit var i trøbbel et par ganger i Kharkiv, og han slapp med skrekken etter at han ga bort en corner etter at timen var spilt. Landslagsspilleren skulle nok hatt frispark i situasjonen der han ga bort hjørnesparket, som Hoffenheim aldri fikk klarert. Heldigvis for Nordtveit var Viktor Kovalenko i offside da de ukrainske vertene trodde de hadde utlignet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lenge var Hoffenheim nærmere 3-1 enn vertene utligning, men ni minutter før slutt måtte Nordtveit og de andre Hoffenheim-spillerne se at Maycon hamret inn 2-2 med venstrefoten. Ingen av Hoffenheim-forsvarerne ofret seg for å blokkere avslutningen.

Nummer 13 fra Tyskland

De siste minuttene handlet det meste om vertene, men Hoffenheim holdt unna til ett poeng i CL-debuten.

Og akkurat det var kanskje ikke så rart. For ser en på Sjakhtars statistikk hjemme mot tyske lag, viser tallene nå seks strake uavgjort. Derimot vant ukrainerne alle sine fire hjemmekamper i den gjeveste europacupen i fjor.

«Die Kraichgauer», som Hoffenheim kalles, ble onsdag Tysklands 13. lag i mesterligaen. Det er tangering av Spanias rekord i turneringen. Nordtveit var bare en av sju spillere i Hoffenheims spillerstall med CL-erfaring. Seks ganger slapp han til for Mönchengladbach for noen år siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

City-fiasko

Gruppefavoritt Manchester City tapte 1-2 hjemme mot Lyon. Dermed har franskmennene fått en drømmeåpning på høstens mesterliga.

City-forsvaret hang ikke med da Nabil Fekir, som Liverpool var nær å kjøpe i sommer, stormet framover. Hans innlegg så ufarlig ut, men Fabian Delph bommet på ballen. Dermed fikk Maxwel Cornet muligheten til å sende Lyon foran etter 26 minutter.

Rett før pause fikk City-fansen enda en nedtur i fleisen. På ny ble et balltap kostbart, og Fekir kunne hamre inn 2-0 fra over 20 meter.

Vertene øynet håp da Bernardo Silva satte inn 1-2 midtveis i 2. omgang etter glimrende forarbeid av Leroy Sane, men Lyon holdt unna og sikret tre meget viktige bortepoeng.