Harry Kane er ikke bekymret før mesterligaen

Tottenhams Harry Kane er frustrert over å ha brent en målsjanse i helgens kamp mot Liverpool. Men han er ikke bekymret over egen form før mesterligakampen mot Inter tirsdag.
Tottenhams Harry Kane er frustrert over å ha brent en målsjanse i helgens kamp mot Liverpool. Men han er ikke bekymret over egen form før mesterligakampen mot Inter tirsdag. Foto: Tim Ireland / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenhams storscorer Harry Kane virker sliten og ikke like skarp som tidligere. Men superspissen er ikke bekymret før mesterligakampen mot Inter tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenham-manager Mauricio Pochettino har tidligere sagt at han prioriterer Premier League og mesterligaen i jakten på trofeer for klubben denne sesongen. I ligaen ligger Spurs allerede seks poeng bak teten etter fem kamper. Tirsdag starter jakten på suksess i mesterligaen.

Men skal Pochettino løfte et trofé er han avhengig av at toppscorer Harry Kane finner tilbake til god gammel form.

Forrige sesong scoret 25-åringen 41 mål i alle turneringer, og i sommer ble han VMs toppscorer da England tok seg til semifinale. Men denne sesongen har han så langt ikke virket like giftig. To mål på fem kamper er fasiten, og i helgens 1-2-tap mot Liverpool var han lite synlig. Selv er ikke stjernen bekymret.

– Som lag kan vi alle gjøre det bedre, men som spiss blir du snakket mer om. Jeg føler meg skarp og i form. Hvis ikke jeg var det, ville ikke manageren tatt meg ut på laget, sier Kane til Sky Sports.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manager Mauricio Pochettino sier det vil være galskap dersom han ikke bruker spissen mot Inter.

Vinneroppskrift

Med mange unge stjerner, et godt organisert lag og en energisk manager i Mauricio Pochettino har Tottenham ingrediensene som inngår i en vinneroppskrift.

Men i gryta har også andre ting kommet, som gjør at det foreløpig ikke smaker gull.

Laget ble ikke forsterket i sommer, det nye stadionet er kraftig forsinket, kaptein Hugo Lloris ble nylig dømt for fyllekjøring og Kane har ikke vist tegn til storformen vi er vant til å se han i.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men Pochettino har ni spillere som tok seg til VM-semifinale med England, i tillegg til blant andre Christian Eriksen og Son Heung-min. Det hjelper.

Hugo Lloris, Dele Alli, Moussa Sissoko, Toby Alderweireld og Kieran Trippier er av forskjellige årsaker i London og spiller ikke tirsdagens mesterligakamp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ingen like å tape

Denne sesongen sto Tottenham med full pott etter tre kamper i Premier League. Newcastle, Fulham og Manchester United ble slått på rad og rekke, og mange utropte Pochettinos menn som seriøse utfordrere til Manchester City om ligagullet.

Noen dager senere ble det 1-2-tap borte mot Watford, før det i helgen ble nytt 1-2-tap mot Liverpool.

– Det er denne type kamper vi må bli bedre på dersom vi skal være utfordrere og til slutt vinne trofeer, sa Pochettino etter kampen.

Lørdagens Spurs-målscorer Erik Lamela håper laget finner tilbake til vinnersporet når de tirsdag møter Inter på San Siro.

– Vi er i en vanskelig gruppe, men vi er mer enn kapable til å vinne, sier 26-åringen til klubbens nettsider.

– Vi må spille godt offensivt og forsvare oss godt, fordi de har mange gode spillere. Noen ganger har vi dårlige dager som nå (mot Liverpool), men jeg håper at det kun var én dårlig dag, og at vi vil spille godt igjen til tirsdag.

I Tottenhams mesterligagruppe finner vi også Barcelona og PSV Eindhoven.