Meny

Henning Solberg på sjette i VM-comebacket

Med en bil som ikke er like rask som de beste kjørte Henning Solberg inn til sjetteplass i VM-runden i rally i Tyrkia søndag. Estlandske Ott Tänak vant.

Solberg gikk til topps i den såkalte R5-klassen, der de nest raskeste bilene inngår. Samtidig var han kun slått av fem førere i hele rallyet. Én av dem var Andreas Mikkelsen. Han ble nummer fem.

Både Mikkelsen og Solberg forsvarte sin utgangsposisjon på siste dag av rallyet. Til slutt var den norske duoen slått med drøyt sju og nærmere 14 minutter av den estlandske vinneren.

Ott Tänak vant sin tredje strake VM-runde. 30-åringen, som også gikk til topps i de to forgående VM-rundene i Tyskland og Finland, klatret til andreplass i VM-sammendraget med seieren.

Den finske veteranen Jari-Matti Latvala ble nummer to i Tyrkia, mens newzealandske Hayden Paddon tok den siste pallplassen.

VM-leder Thierry Neuville og den franske tittelgrossisten Sebastien Ogier sanket kun fem poeng hver i det som ble en meget begivenhetsrik helg. Både Ogier og Neuville måtte bryte Rally Tyrkia etter uhell lørdag.

Foran søndagens avsluttende fartsprøver ledet Tänak med 13 sekunder på Latvala, et forsprang han tok godt vare på.

Andreas Mikkelsen var med i tetkampen i Tyrkia inntil også han ble rammet av uhell lørdag.

Med søndagens seier har Ott Tänak nå kun 13 poeng opp til VM-leder Neuville. Ogier er nummer tre.

Mads Østberg måtte bryte Rally Tyrkia lørdag.

(©NTB)

Populært