Meny

Seieren glapp for offensiv Blummenfeldt

Kristian Blummenfelt fikk det tøft i Australia. Foto: Graham Hughes/The Canadian Press via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Kristian Blummenfelt hadde los på en etterlengtet seier i verdensserien i triatlon søndag, men ble til slutt nummer fem etter en tøff avslutning.

Bergenseren har tidligere forsynt seg med pallplasser, men mangler seieren. Den fikk han heller ikke i Australia i det som var sesongens siste konkurranse i verdensserien.

Lenge så det imidlertid bra ut. Etter en sterk svømmedel, satte Blummenfelt for alvor fart på syklingen. Der parkerte han samtlige konkurrenter og hadde 38 sekunders forsprang til forfølgerne foran den avsluttende løpingen.

Det skulle vise seg å ikke være nok. I stedet måtte en sliten Blummenfelt til slutt nøye seg med femteplass.

– Det var tøffe forhold hele veien. Spesielt på svømmingen. Det var stor bølger som kom inn i feltet, sa Blummenfelt til Norges Triathlonforbunds facebook-sider etter målgang.

– På løpingen var det vanskelig å løpe alene i front med så mye motvind i 50 prosent av løypa. Det var greit med femteplass, men jeg kom egentlig hit for noe mer, tilføyde han.

Seieren gikk til franske Vincent Luis.

Casper Stornes ble nest beste nordmann lørdag med sin 18.-plass, mens Gustav Iden måtte bryte konkurransen.

(©NTB)

Populært