Meny

Svensk golfstjerne: – Det er jo egentlig juks

Caroline Hedwall mener mange spillere er for trege. Foto: Darron Cummings / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Den svenske golfprofilen Caroline Hedwall har sett seg lei på at konkurrentene til stadighet tøyer regelverket.

Verdens beste kvinnelige golfspillere har imponert under Evian-mesterskapet i Frankrike denne uken. På ett punkt har imidlertid ikke Major-turneringen levd opp til reglementet, ifølge svenske Hedwall.

Rundene har tatt altfor lang tid å gjennomføre. Det har sammenheng med at spillerne har tatt seg altfor god tid med hvert slag som skal spilles.

I henhold til reglene har spillerne 40 sekunder på seg til å slå. Enkelte ganger har det tatt dobbelt så lang tid. Det irriterer Hedwall kraftig.

– Det er en form for juks, egentlig, sier hun til nyhetsbyrået TT.

– Man må definitivt få bukt med dette problemet, for det blir jo ikke noe gøy å se på. Det føles jo som om vi står stille det meste av tiden, fortsetter Hedwall oppgitt.

Vil ha straffeslag

Nå etterlyser hun grep fra dommerne.

– Jeg tror man må gå inn og følge reglene fra tid til annen og dele ut straffeslag. Jeg har snakket med dommerne om det, men de sier at problemet er at 75-80 prosent av spillerne er trege.

– Man har nesten latt det gå for langt. Nå begynner samtlige spillere å bli trege, for er man rask, blir man uansett bare stående og stampe. Så man prøver å gå langsommere og gjøre ting langsommere, for ikke å bli utålmodig av å ikke få slå, tilføyer hun.

At det deles ut straffeslag som følge av manglende tempo på golfbanen er svært uvanlig. En annen svensk golfprofil, Pernilla Lindberg, støtter Hedwall helhjertet i problemet hun tar opp. Hun kaller situasjonen «frustrerende».

(©NTB)

Populært