Meny

Vera (102) ledet an for Manchester City

Vera Cohen var Manchester Citys maskot lørdag. Foto: Martin Rickett / PA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Jobben som maskot for et fotballag gis ofte til barn, men lørdag bekledde 102 år gamle Vera Cohen rollen for Manchester City.

Den livslange City-supporteren fikk en opplevelse for livet da favorittlaget slo Stefan Johansen og Fulham 3-0 i Premier League.

City hadde bare eksistert som klubb i 22 år og første verdenskrig var ennå ikke over da Cohen ble født. Kledd i de regjerende Premier League-mesternes lyseblå drakt ledet hun an da spillerne entret banen lørdag.

Med seg til oppgaven hadde hun søsteren Olga Halon. Hun er 97 år gammel.

City-manager Pep Guardiola tok imot 102-åringen med en varm klem da hun forlot gressmatta etter utført oppdrag. Spanjolen passet også på å slå av en prat med veteransupporteren før kampen.

Cohen har vært City-supporter i ikke mindre enn 85 år.

– Pep sa hallo til meg, og jeg takket ham for alt han har gjort for dette laget, sa 102-åringen.

– Før var ting helt annerledes enn de er nå. De hadde ikke resultattavla da jeg begynte å gå på kamp, en mann pleide å komme rundt med en tavle der resultat var skrevet, la hun til.

Guardiola har Cohen for lengst trykket til sitt bryst.

– Pep er fantastisk. Det er noe ved ham som bringer fram det beste i spillerne. Jeg håper han blir her for alltid, sa hun.

Mye tyder for øvrig på at 102-åringen ikke kan kalle seg den eldste maskoten som er benyttet i det engelske ligasystemet. Preston-supporter Bernard Jones var 105 år da han ledet laget sitt på banen på nivå to forrige sesong.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært