Meny

Ro-VM: Medaljen glapp uten syk Brun

Jens Holm stepper inn i lettvektsdobbeltsculler lørdag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En syk Kristoffer Brun overlot sin plass i dobbeltsculleren til Jens Holm i A-finalen i ro-VM. Holm og Are Strandli begynte bra, men medaljedrømmen ble knust.

Holm/Strandli lå på sølvplass etter 500 meter og bronseplass etter 1000 meter, men det nykomponerte båtparet fikk det veldig tungt i den siste delen av lørdagens finale i lettvekt dobbeltsculler under ro-VM i bulgarske Plovdiv.

Italia imponerte i starten, men kunne ikke stå imot Irlands imponerende andre halvdel av løpet. Dermed ble det irsk VM-gull, 1,5 sekund foran Italia. Belgia knep bronsen.

Lite å svare med

Holm og Strandli passerte målstreken drøyt 10 sekunder bak de irske vinnerne. Opp til bronsen skilte nesten seks sekunder.

– Det var om å gjøre å holde hjulet i gang og ikke bli stiv. Det holdt til de andre begynte å kjøre. Da hadde ikke jeg så mye å svare med, sa Jens Holm til Bergens Tidende.

Brun har trøblet med magen etter et par uker med influensalignende symptomer. Lørdag morgen bestemte Norges Roforbund seg for å ta Brun ut av lettvekt dobbeltsculleren med Are Strandli.

Ifølge en pressemelding fra roforbundet hadde Strandli veto i beslutningen om båten som helhet skulle delta eller trekkes.

Ble isolert

24 år gamle Holm er normalt en del av den norske lettvektsdobbeltfireren, men lørdag fikk han sjansen i jakten på VM-medaljer i lettvekt dobbeltsculler.

– Dessverre er jeg blitt dårlig. Skikkelig magesjau med feber og alt som hører til. Jeg er blitt isolert på hotellet og blir erstattet i båten i dag. Det er selvsagt surt og leit, sa Brun til lokalavisen Bergens Tidendes reporter i Plovdiv.

For en drøy måned siden ble Brun og Strandli europamestere. De var blant gullfavorittene i VM før Brun ble syk, men sykdom spolerte det som kunne blitt VM-fest for europamesterne.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært