Meny

Mourinho med over fire minutters Rashford-tirade

Manchester United-manager José Mourinho tok seg god tid til å forsvare sin bruk av Marcus Rashford. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Manchester United-manager José Mourinho gikk fredag til verbalt angrep på dem som mener Marcus Rashford bør forlate klubben for å få spilletid.

Rashford imponerte for England under landslagspausen og scoret mål både mot Spania og Sveits. Dette fikk flere til å si høyt at spissen burde forlate Manchester United for å få mer spilletid på førstelaget og utvikle seg enda mer som spiller. En av dem var Sky Sports-ekspert Jamie Carragher.

United-manager Mourinho sa klart og tydelig hva han mente om det under sin pressekonferanse før lørdagens kamp mot Watford.

Først gikk han hardt ut mot Carragher og de andre ekspertene som mener noe om Rashford.

– Jeg tror jeg kan forvente å bli kritisert for å ikke bruke han i morgen (lørdag) fordi de virker besatt av meg. Noen av dem tror jeg har et problem med «tvangsløgn».

Så startet United manageren en 4 minutter og 36 sekunders lang forsvarstale for sin bruk av sin 20 år gamle spiss.

– Utrolig høyt antall kamper

– I sesongen 2016/17 spilte Rashford 32 Premier League-kamper, elleve kamper i europaligaen inkludert finalen, tre FA Cup-kamper og seks ligacupkamper, inkludert finalen. Det blir 53 kamper. Ser du på antall minutter han spilte var det 3068 minutter. Deler du på 90 minutter finner du ut at han spilte 34,2 hele kamper, sa Mourinho og fortsatte:

– I 2017/18-sesongen spilte han 35 Premier League-kamper, åtte mesterligakamper, fem FA Cup-kamper inkludert finalen, tre ligacupkamper og finalen i den europeiske supercupen. Han spilte 52 kamper, 2676 minutter. Del det på 90 og du ser at han spilte 29,7 kamper, sa United-manageren.

Og fortsatte:

– Under meg de to siste sesongene har han 105 opptredener, 5744 minutters spill, 63,7 kamper inkludert fem finaler. Så de som mener Rashford spiller lite må være forvirret. Marcus Rashford er ikke Dominic Solanke. Han er ikke Ruben Loftus-Cheek. Han er ikke Dominic Calvert-Lewin. Han er Marcus Rashford, en Manchester United-spiller med et utrolig høyt antall kamper for på det høyeste nivået i de beste konkurransene.

Og fortsatte:

– Så til alle Manchester United-supportere, så vet dere hva vi gjør med Marcus Rashford, med Luke Shaw, med Jesse Lingard og Scott McTominay. Det er det vi driver med her, sa Mourinho.

Bra gutt

Men Mourinho var ikke ferdig.

– Han er en bra gutt. Han er en bra spiller. Han vet hva Manchester United har gjort for han. Fra akademiet, med Van Gaals støtte, så min støtte, støtten fra klubben, den nye kontrakten, nytt draktnummer og for å ha blitt valgt i alle kampene mine. Marcus Rashford har blitt valgt til hver eneste kamp. Han var aldri ute en eneste dag på grunn av at jeg valgte han. Han vet dette, og det er det viktigste. Men igjen, mediene er viktige og jeg mener det er viktig at Manchester United-fansen får vite sannheten. Det er derfor jeg er så spesifikk på tallene, sa Mourinho.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært