Tiedemann Hansen frykter ikke rettslige etterspill etter sykkel-VM

Harald Tiedemann Hansen frykter ikke å bli dratt for retten etter sykkel-VM.
Harald Tiedemann Hansen frykter ikke å bli dratt for retten etter sykkel-VM. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix

Harald Tiedemann Hansen ser ikke bort ifra at han blir trukket for retten etter Sykkel-VM i Bergen, men insisterer på at han ikke har gjort noe galt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hansen var sykkelpresident og styreleder for Bergen 2017, selskapet som arrangerte fjorårets sykkel-VM. Mesterskapet endte med et voldsomt underskudd og i vår gikk Bergen 2017 konkurs.

Bobestyrer har leverte innberetning til Bergen tingrett med et krav på 108 millioner kroner, flere av disse mener den tidligere VM-lederen er uberettigede, skriver Bergens Tidende.

– Jeg er sikker på at ikke alt som er meldt inn stemmer. Når man prøver å snylte på selskapet, er det vanskelig. Vi må heller ikke glemme at det finnes betydelige midler i selskapet (8,1 millioner kroner på konto i mars). Disse må trekkes fra kravene.

Bakgrunn: Sykkel-VM i Bergen skylder 108 millioner kroner

Konkursboet utreder om Hansen og medlemmene av styret av Bergen 2017 kan stilles til ansvar for de økonomiske problemene. Det tar den tidligere sykkelpresidenten med stor ro.

– Jeg ser ikke bort fra at de vil gjøre et forsøk på å ta saken til retten, men jeg frykter ikke resultatet. Da måtte jeg ha gjort noe kriminelt, og det vet jeg at jeg ikke har gjort, sier han til avisen.

– Hadde vi skjønt hvordan det gikk underveis, ville vi ha stoppet mesterskapet. Jeg har drevet butikk i 40 år og vet at vi ikke kan drive forretninger for kreditors regning, sier Hansen.

Bakgrunn: Handelsstanden i Bergen tapte stort på sykkel-VM

Personvernpolicy