Meny

Ordkrigen foran Vålerenga – RBK i gang

Vålerengatrener har kastet inn den første brannfakkelen foran oppgjøret mot serieleder Rosenborg. Han håper at Brann tar hjem serien i år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Vålerengatrener Ronny Deila har startet ordkrigen foran søndagens eliteseriekamp mot Rosenborg med å si at han håper Brann tar hjem serien.

Rosenborg er i føringen med 46 mot Branns 44, men Lars Arne Nilsens gutter har ledet serien det meste av sesongen og virkelig lagt press på de tre siste sesongers mester.

– Vi kommer til å gjøre alt for at Brann overtar ledelsen i ligaen. Jeg mener det er bedre med bytting av tronen i Eliteserien. Det er både kjedelig og lite heldig at et lag vinner mange år på rad. Jeg håper Brann tar det i år, sa Deila til VG torsdag.

Dermed er ordkrigen i gang. Vålerenga har en god statistikk på sin nye hjemmebane på Valle. De to siste kampene hjemme er vunnet, også i siste bortekamp mot LSK ble det seier, mens Rosenborg under sin nye trener Rino Coolen også har gjort sine saker bra i serien og har tre strake trepoengere.

Siste hjemmetap 2. april

Siste og eneste tap for Vålerenga hjemme denne sesongen kom mot Strømsgodset med 1-4 så langt tilbake som 2. april.

Eliteserien har hatt pause den siste uken, mens klubbene har hatt litt forskjellig å ta seg av. Det meste har gått på skinner for Vålerenga, mens i RBK fikk en disiplinærsak etter Nicklas Bendtners mye omtalte taxitur i København i helgen.

Klubben har foreløpig ikke foretatt seg noe overfor sin danske spiss, men avventer hva det danske politiet kommer fram til i sin etterforskning. Bendtner er uansett anmeldt for vold mot en taxisjåfør.

Nå sliter dessuten dansken med en strekkskade og blir ikke klar til de nærmeste par kampene for Rosenborg.

Aktuelt:  Eks-RBK-trener: – Det er helt forkastelig

Ikke noe unntak

– Vi må vinne de fleste kampen for å ta gullet. Søndagens kamp er ikke noe unntak. Vi gleder oss til kampen, sier RBKs Tore Reginiussen til RBK.no.

Stopperen er spillesugen etter å ha sittet på benken i de to landskampene mot Kypros og Bulgaria.

Som vanlig blir hovedstaden invadert med flere trøndere enn det til vanligvis bor i Oslo. Det er ventet et par tusen RBK-supportere til Valle.

Samtidig drar Brann til Haugesund til en meget viktig bortekamp. Haugesund holder tredjeplassen og har 6 poeng opp til Brann.

Aktuelt:  Taxisjef avviser at Bendtner handlet i selvforsvar

Populært