Meny

Tennis: Endrer likevel ikke seedingen i Grand Slam-turneringene

Naomi Osaka med trofeet etter kvinnefinalen i US Open. Både hun og finalemotstander Serena Williams ville vært useedet om det bare hadde vært 16 seedede spillere. Nå har Grand Slam-turneringene besluttet å fortsette med 32 seedede spillere. Foto: Mary Altaffer, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
De fire Grand Slam-turneringene i tennis vil også neste år ha 32 seedede spillere i både mennenes og kvinnenes turnering.

Grand Slam-turneringenes besluttende organ (GSB) offentliggjorde torsdag at det har omgjort en tidligere beslutning om å ha bare 16 seedede spillere.

Det var meningen at den nye ordningen skulle innføres fra neste utgave av Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon og US Open, men i stedet fortsetter man som før.

– Etter et år med analyse og tilbakemeldinger fra alle involverte, men særlig fra spillere og TV-partnere, har Grand Slam-turneringene besluttet at det ikke er gode nok grunner til å gå tilbake til bare 16 seedede spillere, heter det i en uttalelse fra GSB.

– Følgelig vil alle de fire turneringene i 2019 fortsette med 32 seedede spillere i single.

Antall seedede spillere ble doblet til 32 i 2001. Planen om å gå tilbake til 16 var et forsøk på å gjøre favorittenes vei gjennom turneringene mer utfordrende.

(©NTB)

Populært