Meny

45 milliarder skiftet eier i fotballens kjøpefest

Cristiano Ronaldos overgang til Juventus var en av sommerens mest profilerte. Foto: Alessandro Di Marco / ANSA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sommerens overgangsvindu i internasjonal fotball slo alle pengerekorder. Det ble handlet spillere for totalt 45 milliarder kroner.

Mesteparten av gigantsummen, nærmere 35 milliarder kroner, kom fra overganger gjennomført i de fem største europeiske ligaene. Det viser en rapport offentliggjort av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) onsdag.

Klubber fra England, Tyskland, Spania, Italia og Frankrike var ansvarlige for 77,5 prosent av totalsummen det ble handlet spillere for mellom 1. juni og 1. september.

Det er en økning på 6,6 prosent fra 32,7 milliarder kroner i samme periopde i 2017.

De engelske klubbene ledet ikke overraskende an i pengegaloppen. 12 milliarder kroner ble det totalt brukt på spillere på balløya, også det en klar økning fra i fjor til tross for at overgangsvinduet denne gangen var kortere.

Klubbene i italiensk Serie A brukte tilsammen 8,3 milliarder kroner, hvilket var en formidabel økning på 74,7 prosent fra 2017-tallene. Sammen med England var de italienske klubbene alene om å passere 1 milliarder dollar i samlet pengebruk.

I spansk La Liga ble det brukt tett opp mot åtte milliarder kroner, også det en markant økning på 42,2 prosent sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Pengebruken på overganger i de fem store europeiske ligaene er mer enn doblet siden 2013.

Totalt ble det registrert i alt 8401 overganger på verdensbasis i sommerens overgangsvindu. 182 av FIFAs totalt 211 medlemsnasjoner åpnet for kjøp og salg av spillere i perioden.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært