Taxisjef avviser at Bendtner handlet i selvforsvar

Se video: Nicklas Bendtner uttalte seg tirsdag for første gang om helgens voldsepisode
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjefen til taxisjåføren som ble påført kjevebrudd av Nicklas Bendtner går til frontalangrep på påstanden om at RBK-profilen skal ha handlet i selvforsvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bendtner er siktet etter den mildeste voldsparagrafen i den danske straffeloven etter episoden i sentrum av København natt til søndag. Selv nekter fotballstjernen skyld.

Mandag la i tillegg Bendtners kjæreste Philine Roepsdorff ut et innlegg på Instagram. Der hevder hun at Rosenborg-spissen handlet i selvforsvar da han slo taxisjåføren. Den forklaringen avviser direktøren for taxiselskapet som har den aktuelle sjåføren på sin liste over ansatte.

– Slik jeg ser det, foregikk ikke overfallet slik Nicklas Bendtners kjæreste har beskrevet det i mediene. Når man ser opptakene fra videoovervåkingen, er det ikke tvil om hva som skjedde, og at han ble overfalt, hevder Jan Britze, direktør i Jan's Taxi, i et intervju med fagbladet 3F.

Aktuelt: Bendtner beklaget, men svarte ikke på spørsmål

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, men bekrefter at han har sett videoopptaket som ble gjort i forbindelse med episoden i København natt til søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Taxien som var involvert skal ha vært utstyrt med utvidet videoovervåking. Det innebærer angivelig at det finnes videobilder fra inne i bilen og også et område på utsiden av kjøretøyet.

Videomaterialet skal være overlevert til politiet.

– Når saken kommer for retten, vil det komme for dagens lys hva som har skjedd, sier Britze.

Aktuelt: Kåre Ingebrigtsen går til sak mot Rosenborg

Nicklas Bendtner møtte selv pressen i Trondheim tirsdag. Der ville han si minst mulig om saken mens etterforskningen pågår, men avviste at han er en voldsmann.

RBK-stjernen beklaget episoden som oppsto.