Meny

Spania sprudler under Enrique

Spania jubler etter å ha knust Kroatia 6–0. Foto: Alberto Saiz / AP

Den tidligere Barcelona-treneren Luis Enrique har fått en perfekt start som landslagssjef for Spania. Tirsdag tok han sin andre strake seier i nasjonsligaen.

Først ble England slått 2-1 på Wembley i den første kampen i nasjonsligaen. Tirsdag ble tapende VM-finalist Kroatia slått hele 6-0. Også det i den nyopprettede turneringen.

Det spanske laget er nesten ikke til å kjenne igjen etter at de ble slått ut i åttedelsfinalen mot de russiske VM-vertene i sommer. Under Enrique sprudler spanjolene og scorer mål.

– Vi har gjort en rekke endringer på kort tid. Denne uken har vært perfekt, sier Enrique.

Bare dager før VM ble det kaos om landslagsjobben da forgjengeren Julen Lopetegui fikk sparken etter at det ble kjent at han skulle overta Real Madrid. Dermed måtte Fernando Hierro ta over den spanske trenerbenken under mesterskapet. Nå er det Enrique-tid.

– Å sammenligne VM med vår kamp mot Kroatia gir ingen mening, sier Enrique

– Mot Kroatia var vi effektive og alt gikk vår vei. Kroatene fikk en tidlig målsjanse som de ikke utnyttet. Deretter spilte vi fantastisk og scoret flotte mål, la han til.

I den kroatiske leiren tok VM-sølvvinnernes trener Zlatko Dalic nederlaget med fatning.

– Det hjelper ikke å gråte over det. Vi må forbedre oss, sa Dalic.

– Det som har skjedd, har skjedd. Alle de spanske sjansene ble til mål. Det er bedre at det skjedde nå enn at det kommer senere, sa treneren og gjorde et forsøk på å forklare hva som gikk galt.

– Etter at de scoret det første målet mistet vi fokus og gikk vekk fra vårt system. Det kan man ikke gjøre mot Spania. Etter det andre målet var kampen over for vår del.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært