Meny

IS tar på seg ansvaret for angrep mot libysk oljeselskap

Ambulanser og brannmannskaper samlet utenfor kontorene til det nasjonale oljeselskapet NOC i Tripoli i Libya mandag. To ansatte ble drept i et angrep mot bygningen mandag. IS har tatt på seg ansvaret. Foto: Mohamed Ben Khalifa / AP / NTB scanpix
Ekstremistgruppa IS har tatt på seg ansvaret for mandagens selvmordsangrep mot hovedkvarteret til Libyas nasjonale oljeselskap (NOC) i Tripoli.

Tre angripere døde i angrepet mot oljeselskapets kontorer i Tripoli, går det fram av en IS-uttalelse plukket opp av SITE-gruppen. Den amerikanske organisasjonen overvåker ytterliggående islamister på nett.

Libyske sikkerhetsstyrker opplyste mandag at de hadde funnet levningene av to selvmordsbombere i NOCs lokaler. To ansatte ble drept og ti andre såret i angrepet, som ble fordømt av FNs representanter i Libya som et «feigt angrep».

Libyas oljesektor står for 95 prosent av statens inntekter.

Populært