Meny

Kåre Ingebrigtsen går til sak mot Rosenborg

Kåre Ingebrigtsen fikk sparken som Rosenborg-trener i juli. Styreleder Ivar Koteng til venstre. Ingebrigtsens assistent Erik Hoftun til høyre. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun går til rettssak mot Rosenborg i kjølvannet av at de begge i sommer fikk sparken som trenere i klubben.

– Vi forholder oss helt rolig til dette. I Rosenborg mener vi at vi har jussen og alt annet på plass i denne saken, sier personalsjef Trond Alstad til VG.

Ifølge VG vil stevningen bli sendt fra advokatene til trenerduoen om få dager.

De tidligere RBK-trenernes advokater Stein Kimsås-Otterbech og Andreas Messelt Ekker anklager RBK for «usaklig oppsigelse». De henviser videre til at partene har møttes uten å komme til enighet.

– Saken handler også om hvordan RBK benytter arbeidsavtaler som strider mot arbeidsmiljøloven, og Rosenborgs håndtering av prosessen mot Hoftun og Ingebrigtsen. Spørsmålet om norske fotballtreneres stillingsvern står sentralt, og Trenerforeningen støtter trenerne og søksmålene, heter det videre i en uttalelse VG har fått fra advokatene.

Blir det rettsmekling, vil det trolig skje før jul. Ender saken i retten, kommer saken trolig opp i februar/mars 2019.

Leder for Trenerforeningen, Teddy Moen, støtter Ingebrigtsen og Hoftun.

– Da Ingebrigtsen og Hoftun fikk sparken, fulgte ingen begrunnelse. Og henvendelsen kom heller ikke skriftlig, men muntlig. De ble bare bedt om å gå på dagen. I slike saker skal partene først ha et drøftelse-møte. Det hoppet ledelsen i Rosenborg glatt over. Det verste var at Erik Hoftun fikk beskjeden i et rom der det også var andre mennesker til stede, sier han til VG.

Ingebrigtsen og Hoftun fikk sparken som henholdsvis hovedtrener og assistenttrener i trønderklubben 19. juli.

Mandag ble det kjent at Ingebrigtsen er engasjert som fotballekspert i Discovery. Den tidligere RBK-treneren skal jobbe med Eliteserien ut inneværende sesong.

Sammen med klubblegenden Erik Hoftun ledet han RBK til tre strake seriemesterskap og to NM-titler.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært