Meny

VM i hestesport: VM-arrangørene har evakueringsplanen klar mot Florence

Orkanen Florence gjør at arrangøren for VM i hestesport i North Carolina i USA har en evakueringsplan klar for norske Heidi Bratlie Larsen og de andre utøverne.

Samtidig som den norske VM-deltakeren Heidi Bratlie Larsen og hesten Euforian gjør seg klar til VM i feltritt i North Carolina, evakuerer myndighetene i USA over én million innbyggere før orkanen treffer delstaten South Carolina torsdag.

Orkanen øker fremdeles i styrke, og guvernøren i North Carolina har allerede erklært unntakstilstand i påvente av Florence.

I Tryon, der VM starter onsdag, ligger i den vestre delen av North Carolina. Ifølge de siste vær-oppdateringene skal ikke orkanen dra seg innover VM-området, men det kan bli rikelig med regn og torden.

– Vi har strategiske og akutte planer på plass for både folk og hester, opplyser Tryon-arrangøren som forteller at både bygninger og staller på området er sikre, men at de har en evakueringsplan i beredskap.

Til rytter.no sier Bratlie Larsen at de lokale i VM-byen ikke er skremt.

– De lokale her tar det helt med ro og sier at sånt aldri når så langt inn i landet med annet enn regn. Så det kan bli vått her, sier hun.

Røyken-jenta og hesten Euforian blir den første norske ekvipasjen noen gang, til å delta i et VM i feltritt.

VM-øvelsene starter onsdag med blant annet distanseritt og dressur, men den norske jenta skal ikke i aksjon før torsdag.

Også Marit Haarr Skollerud deltar for Norge, men skal ikke i ilden før i VMs avsluttende uke.

Mesterskapet varer fra 11-. til 23. september.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært