Slokvik blir Tjørhoms arvtaker i friidrettsforbundet

Norges Friidrettsforbund presenterer Erlend Slokvik som ny toppidrettssjef mandag formiddag på Ullevaal stadion i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Norges Friidrettsforbund presenterer Erlend Slokvik som ny toppidrettssjef mandag formiddag på Ullevaal stadion i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erlend Slokvik ble presentert som ny toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund mandag, kun få timer etter at Håvard Tjørhom varslet sin avgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slokvik bytter ut skiskyting med friidrett. Slokvik er president i Norges Skiskytterforbund. Han har også bakgrunn som trener, og har trent Ole Einar Bjørndalen som hovedtrener for skiskytergutta.

– Det blir først og fremst spennende for begge parter. Jeg er bedre forberedt enn da jeg tok over skiskytterlandslaget. Det hadde jeg ikke sett live en gang, sa Slokvik.

– Jeg kjenner friidretten bedre. Det blir en spennende utfordring. Det var det som trigget meg, det å jobbe tettere på trenere og utøvere. Det har blitt jobbet veldig bra, og måten Håvard har jobbet på harmonerer bra med måten jeg er skolert til å jobbe med trenere og utøvere, fortsatte han.

Rett til Tokyo

Slokvik reiser rett til Tokyo i friidrettsforbundets tjeneste etter pressekonferansen.

– Jeg tror at Erlend kommer til å gjøre en bra jobb. Han vil videreføre arbeidet Håvard har gjort, og han har unik bakgrunn og toppidrettskompetanse som er relevant for oppgavene i denne jobben her, sa generalsekretær Kjetil Hildeskor i Norges Friidrettsforbund.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tjørhom ferdig

Tidligere mandag varslet friidrettsforbundet at Håvard Tjørhom ville gi seg som toppidrettssjef. Tjørhom gir seg etter to år i stillingen.

– Det har vært et utrolig tungt valg å ta. Og det er svært vanskelig å forlate norsk friidrett i den posisjonen de er i nå, sa Tjørhom i en pressemelding.

– Men det har blitt tydelig for meg at logistikken med å bo med familien på Sola og jobbe i Oslo ikke er optimalt.

Tjørhom har tidligere jobbet som landslagstrener og verdenscupsjef for alpinistene. Han ga seg i alpinmiljøet et år før han ble en del av friidretten. Han ble kåret til årets trener i norsk idrett i 2014.

Friidrettsforbundet opplyste om at de har hatt et ønske om å ha Tjørhom med videre de neste sesongene, men måtte likevel ut på toppidrettssjef-jakt. Mandag ble resultatet av jakten presentert.