Nadal målbevisst etter US Open-exiten: – Vet hva jeg må gjøre

Rafael Nadal måtte trekke seg på grunn av knetrøbbel under semifinalen mot Juan Martin del Potro i US Open. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix
Rafael Nadal måtte trekke seg på grunn av knetrøbbel under semifinalen mot Juan Martin del Potro i US Open. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kneet stoppet verdensener Rafael Nadal i jakten på nok en finaleplass i US Open. Spanjolen vil tilbake på tennisbanen så fort som mulig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var etter to sett av fredagens semifinale at Nadal innså at han ikke kunne fortsette kampen mot Juan Martin del Potro. Kneproblemene var for store.

– Jeg vet hva som er galt med kneet, og jeg vet hva jeg må gjøre for å komme tilbake så raskt som mulig, sa Nadal.

Veteranen har i mange år trøblet med betennelse rundt en sene i kneet. Det er med andre ord en velkjent skade som til slutt stoppet Nadal i årets US Open, der han var tittelforsvarer.

I januar var det en lyskeskade som ødela for Nadal i kvartfinalen mot Marin Cilic i Australian Open.

Del Potro ledet semifinalen i New York med 7-6 (7-3), 6-2 før Nadal måtte gi seg. Spanjolen sier det ikke var tapet i seg selv som var verst, men at kroppen ikke ga ham muligheten til å kjempe til det siste.

– Jeg har hatt to store år. Det siste året har vært fantastisk helt til nå. Jeg har tapt fire kamper, og i to av dem har jeg vært nødt til å trekke meg.

På tross av vedvarende skadetrøbbel har Nadal vunnet hele 17 Grand Slam-titler opp gjennom årene. I alt har han vunnet US Open tre ganger.

Del Potro skal bryne seg på Novak Djokovic i søndagens US Open-finale.