Hareide forlot aldri Danmark under landslagskonflikt

Danmarks trener Åge Hareide (t.h.) reiste ikke hjem til Norge under landslagskonflikten i Danmark. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Danmarks trener Åge Hareide (t.h.) reiste ikke hjem til Norge under landslagskonflikten i Danmark. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmarks landslagssjef Åge Hareide ble rapportert å ha dratt hjem til Norge under konflikten mellom DBU og spillerforeningen, men han var hele tiden i Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var nordmannens arbeidsgiver, Dansk Boldspil-Union (DBU), som hevdet at Hareide hadde reist hjem mandag.

På det tidspunktet var beskjeden at Hareide var hjemme i Norge og ikke skulle trene et eventuelt nødlandslag, men ifølge Hareide var det snakk om «fake news».

– Jeg reiste ikke hjem til Norge. Jeg var i Sydhavnen. Det at jeg reiste hjem var vel som Donald Trump kaller det, «fake news». Jeg var i Danmark hele tiden, sa Hareide, som dermed slapp unna medienes søkelys i den kaotiske uka.

Støttet spillerne

Det var av hensyn til de opprinnelige landslagsspillerne at Hareide ikke ville blande seg inn i konflikten og lede et alternativt landslag.

– Jeg meddelte tidlig til DBU at jeg ikke ville være part i konflikten. Jeg skal jo møte disse spillerne, og så kan jeg ikke ha jobbet på full tid for DBU når de har vært i konflikt med spillerne, sa Hareide.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er jo også mine spillere, og det er jeg som tar dem ut. Jeg vil beholde et godt forhold til dem uansett hva de gjør. Det er streikerett i Danmark, fortsatte landslagssjefen.

Torsdag kveld ble DBU og spillerforeningen enige om en midlertidig avtale. Den løper til utgangen av september. Dermed kan søndagens nasjonsligakamp mot Wales avvikles på normale vilkår.

– Katastrofen er avverget. For det ville også ha ødelagt hele nasjonsligaen hvis vi hadde stilt med et amatørlag, for det er jo stor forskjell, sa Hareide.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nestenulykke

Nordmannen innrømmer at onsdagens 0-3-tap mot Slovakia, med 17 debutanter fra lavere divisjoner, ikke var langt unna å kunne kalles en katastrofe.

– Det var en nestenulykke. Det går ut over verdensrankingen og det går utover Danmarks renomme som landslag. For vi har bygget opp noe over to år som vi var i gang med å ødelegge totalt, smalt det fra Hareide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er synd at det har gått utover laget og spillerne. Heldigvis har vi unngått at vi virkelig kom ut for en katastrofe ved å måtte avlyse kampene eller stille med et annet lag i nasjonsligaen.

64-åringen forventer at en flerårig landslagsavtale er på plass innen landskampene mot Irland og Østerrike i midten av oktober.

– Jeg har et håp om at vi kan bruke resten av denne måneden på å få det på plass. Vi kan ikke tåle en lignende situasjon igjen. Det vil være fullstendig uholdbart for spillerne og for alle oss som jobber med landslaget, avsluttet landslagssjefen.