Lagerbäck: – Kjedelig å se de tomme setene

Lars Lagerbäcks landslag vinner kamper, men sliter med å trekke folk til tribunene. – Jeg vet ikke hva vi gjør feil, sier han. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Lars Lagerbäcks landslag vinner kamper, men sliter med å trekke folk til tribunene. – Jeg vet ikke hva vi gjør feil, sier han. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lars Lagerbäcks landslag har vunnet alle sine fem kamper i år, men de tre hjemmekampene samlet ikke til sammen nok tilskuere til å fylle Ullevaal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det «jättetråkigt» når man kommer ut etter oppvarmingen og ser at det er så få folk. Alt vi kan gjøre er å vinne kamper, og vi kan ikke klage på oppmerksomheten fra dere (mediene). Jeg vet ikke hva vi gjør feil, sa landslagssjefen fredag.

5871 tilskuere mot Australia (4-1), 7458 mot Panama (1-0) og 5172 mot Kypros (2-0) er fasit i år. Til sammen blir det 18.501, langt under Ullevaals kapasitet.

Tilskuertallet mot Kypros var det laveste i en viktig kamp (EM- og VM-kvalifisering og nå nasjonsliga) på over 30 år.

– Det har vært en diskusjon om billettpriser. Jeg vet ikke i hvilken grad det påvirker, men for en familie som ikke har veldig høy inntekt vil det nok ha en betydning, sa Lagerbäck.

Fotballforbundet signaliserte tidligere fredag at man vil se på billettprisene før kampene mot Slovenia og Bulgaria i oktober.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rekord?

Om landslaget vinner i Sofia søndag, vil det tangere rekorden for Norges beste sesongstart noensinne (seks seirer i 1995 og 2004). Da kan den slås mot Slovenia 13. oktober.

– Vi håper å gjøre en god kamp mot Bulgaria søndag, og så får vi se om det blir flere folk neste gang, sa Lagerbäck, som ikke ville snakke om muligheten til å tangere eller slå Norges lengste seiersrekke noensinne. Den er på ni kamper og ble satt i 1999 under Nils Johan Semb.

– Den har jeg aldri hørt tale om, og jeg synes ikke vi skal minne om den, spesielt når han sitter i lokalet, sa Lagerbäck om sin nære støttespiller i landslagsledelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fort Ullevaal

Han ble spurt om han synes det er en idé å spille landskamper i andre byer for å øke publikumsoppslutningen.

– Jeg synes nok det er en fordel å ha en fast hjemmearena. Vi holder på å bygge Ullevaal som vårt fort, og vi har ikke tapt her siden jeg overtok, sa han. Sju kamper har gitt fem seirer og to uavgjort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Eventuelt kan man legge noen treningskamper andre steder for å stimulere interessen, men jeg foretrekker å spille her.

Før avreise til Bulgaria ledet Lagerbäck og assistent Per Joar Hansen de 12 som ikke startet torsdag i en vel timelang treningsøkt på Ullevaal. Startelleveren var også med til landslagsarenaen, men gjorde sin økt i treningsstudio.

Landslagssjefen sa at han må diskutere belastning og skadesituasjon med medisinerne før han beslutter hvem som skal spille mot Bulgaria.

Berge-smell

– Jeg har alltid en foreløpig plan, men vi må se på prestasjonene i den første kampen, snakke med medisinerne og se om alle er 100 prosent i trening lørdag. Det er godt mulig at vi bytter noen spillere, sa han.

Lagerbäck fortalte at Sander Berge fikk en smell i kneet torsdag, men tror ikke at det gjør midtbanespilleren uaktuell i Sofia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg byttet ham ut fordi han ikke virket helt på topp, men det viste seg at han hadde fått en smell så han hadde kjenning i kneet. Han er litt øm. Jeg har snakket med legen, og det virker ikke som det er noen grunn til bekymring, sa han.

Lagerbäck hadde ikke rukket å se Bulgarias kamp i Slovenia (2-1-seier).

– Jeg så dem mot Sverige i forrige kvalifisering. Det er et dyktig kontringslag som verken er spesielt defensivt eller offensivt innstilt. Jeg skal se kampen deres på flyet ned.